220 a minimálbér?

Figyelt kérdés

Recepción dolgozom, 6 órában vagyok bejelentve, 2 naponta valtjuk egymást a munkatársammal, 16-tól vagyunk mindig ameddig kell, tehát ez legtöbbször éjfél,annál előbb nem mehetünk,vagy pedig hajnal.

Azt mondta a főnököm,hogy 220 a bruttó minimálbér és a nettó 147, mert hogy mindenhol így van most.

Ez így jó? Ja és azt hozzá szeretném tenni,hogy 21 vagyok és ő azt olvasta,hogy aki szállodában vagy panzióban dolgozik annak nem jár az SZJA. :D

#SZJA #Beutto
2023. jan. 5. 17:42
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
A minimálber br. 232e Ft 2023-ban, az nettó 154e Ft. A 25 év alatti adómentesség minden 25 év alattinak jár mindegy hogy milyen pozícióban dolgozik. De ez nagyon kevés szerintem, és már látszik hogy nem korrekt, át akar verni. Én otthagynám és keresnék másik állást.
2023. jan. 5. 17:46
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszod:)

Igen, én is keveslem. Elég szomorú,hogy nem fizetik meg a dolgozó embereket.

Keresni fogok másikat,mert ebből nem tudom megvalósítani a céljaim.

2023. jan. 5. 17:52
 3/9 anonim ***** válasza:
68%
szakmunkásnak ne menj meg építőiparba nemsokára vége meg borzasztó rossz
2023. jan. 5. 18:05
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

"Recepción dolgozom, 6 órában vagyok bejelentve"

Akkor neked a 3/4-e. Bruttó 174ezer a minimálbér.

"Igen, én is keveslem. Elég szomorú,hogy nem fizetik meg a dolgozó embereket."

Amíg a dolgozó ember nem hagyja ott ezeket a senkiháziakat, addig nem is fogják megfizetni.

"ő azt olvasta,hogy"

Jajj hagyjuk már, mese habbal.

Vagy téged akar átverni, vagy ő ennyire ostoba. Egyik rosszabb, mint a másik.

2023. jan. 5. 18:07
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Mielott felmondasz mert van masik munkahelyed, menj be a fonokhoz es mond el neki hogy a bizonyitekaiddal(eleg ha bloffolsz) fel fogod jelenteni, mert 6oraba jelentett be de tobb mint 8orat dolgoztatott.

Illetve leirhatnad pontosan mennyi volt a brutto bered tavaly es mennyit kaptal ebbol nettoban. Kaptal boritekban(zsebbe)? Mert siman lehet hogy az szja kedvezmenyeddel is trukkozott.

Jol megfingathatnad.

2023. jan. 5. 19:39
 6/9 anonim ***** válasza:
Be se vagy jelentve
2023. jan. 5. 20:08
 7/9 A kérdező kommentje:

Októberben kezdtem itt dolgozni alkalmisként, akkor elvileg naponta jelentett be, novemberben már teljes állásban voltam viszont december 6.-án láttam a tavalyi szerződést is,amit szintén most januárban csinált meg. Bármikor kérdeztem,hogy mikor írhatom alá a szerződést az volt a válasz,hogy nem csinálta meg de nyugodjak meg,be vagyok jelentve. Nincs ügyfélkapum még szóval nem tudom megnezni,holnap csinálok.

A fizut meg csak kp-ban adja. Azt mondta tegnap az SZJA-ra,hogÿ az államtól kapjuk majd meg. A könyvelővrl egyeztet hogy milyen formában jut el hozzánk.

2023. jan. 9. 22:50
 8/9 anonim ***** válasza:

Ha nem nyilatkoztal hogy nem veszed igenybe a fizetesedbol, akkor nem igaz hogy az allam fizeti. Az allam adovisszaterites soran akkor adja vissza ha te errol nyilatkoztal. Nyilvan ilyet nem tettel tehat atver a munkaltato.

Mondom, jelentsd fel.

Eloszor menj be a kormanyablakba es kerj segitseget a megfelelo ablaknal. Ott majd elmondjak mi a teendő.

2023. jan. 10. 06:47
 9/9 A kérdező kommentje:
Koszonom szépen:)
2023. jan. 10. 23:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!