Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ott hagyjam a jelenlegi...

Ott hagyjam a jelenlegi munkahelyem költözés miatt? Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

19 éves vagyok, vidéken lakom a szüleimnél. A barátnőmmel és egy barátunk barátnőjével kitaláltuk, hogy februártól hárman összeköltözünk Pesten, mivel ott lakik szinte minden barátunk, és amúgy is minden hétvégén fel szoktunk járni.

A jelenlegi munkahelyemen nettó havi 400-450 ezer forint között keresek, attól függ mennyi túlórám van, és februártól fizetés emelést is kapok elvileg, bár azt nem tudom, hogy mennyit.

Viszont úgy van ilyen fizetésem, hogy semmi végzettségem nincs, csupán egy érettségim. Amúgy semmi különös, számítógépes munkát végzek egy cégnél napi 10-12 órában, és mivel ismerős által lettem beajánlva így nem kértek végzettséget tőlem.

Emiatt vagyok most nagy dilemmában, mert tudom, hogy simán egy érettségivel biztos hogy nem találnék még egy ilyen jól fizető munkát, én meg már megszoktam hogy "elkényelmesedtem" anyagilag, és még rengeteg célom van így is amihez kell a pénz. Ezért eléggé félek, hogy ha Pesten találnék valami más munkát, akkor csak mondjuk fele ennyit keresnék, és még albérletet is kell fizetnem közben.

Amúgy a munkahelyem a Déli pályaudvartól 55 perces vonatúttal és kb. 10 perc sétával megközelíthető, viszont mivel reggel 7-től általában este 18-19-ig bent vagyok, így nem tudom hogy akarnék-e ennyit utazni még. Arra is gondoltam, hogy hétköznapokon a szüleimnél alszok, hétvégén meg Pesten vagyok, de annak meg nem látom annyira értelmét, mert akkor minek költöztem el?

Ezek alapján szerintetek mi lenne a legjobb döntés?

2023. jan. 7. 08:27
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
100%
Érettsegivel Budapesten sem hiszem, hogy könnyen találsz hasonlót, sőt inkább nem is valószínű. Mondom ezt úgy, hogy nekem munka szempontjából csak budapest és nyugat Magyarország játszik csak, mashova el sem mennek.
2023. jan. 7. 11:33
 12/37 anonim ***** válasza:
100%

19 évesen szakma nélkül maradj otthon és maradj a munkahelyeden. Végzettség nélkül 4-5 év minimum tapasztalat kell ahhoz, hogy ugyanilyen munkát kapj máshol.

Csak azért, hogy összeköltözz a barátnőddel (aki kb 3 hét után nagy eséllyel hisztizni fog, hogy sose vagy otthon és kicsi a statisztikai esélye, hogy 5 év múlva meg egyáltalán együtt lesztek) meg egy lakótárssal ne a jövődet kockáztasd.

Ráadásul fizetnél egy albérletért, ahol az időd jó részében ott sem laknál. Ráadásul elfelejtetted, hogy a Déliig el is kell jutni, mert hogy ott nem fogtok lakást bérelni, amilyen árak vannak, az biztos, szóval az az 65 perc inkább 95-120 perc lesz.

A két csajnak van már egyáltalán biztos jövedelme vagy pesti munkája? Vagy tippeljek, hogy te szignifikánsan többet keresel és ezért te fizetnéd mindennek a nagyobb részét?

2023. jan. 7. 11:43
 13/37 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

A legnagyobb hlye lennél, ha ezt a mostani helyedet otthagynád!!!!!!!!!!!

Érettségivel beajánlottak téged egy olyan helyre, ahol nettó 400eFt megvan?!

Bsszus más diplomákkal nem keres ennyit és kizártnak tartom, hogy az életben még egy ilyet megcsípsz, nagyon meg fogod bánni, ha otthagyod!!

Elszórakoznád a szerencsédet?!

Én tuti maradnék otthon és maradnék a hétvégi kiruccanásoknál!

Hét közben úgysem lenne időd a barátokra, butaság lenne miattuk elcsszni a jól fizető munkahelyedet meg azt a luxust, hogy otthon élhetsz, így albérletre sem kell költened!!!

Ne őrülj már meg!!!!

2023. jan. 7. 11:59
 14/37 anonim ***** válasza:
100%
NE!!!
2023. jan. 7. 12:03
 15/37 anonim ***** válasza:
0%
De!!! Ráérsz még egy munkahelyre beragadni! Élj, bulizz, élvezd az életet! Sokkal fontosabbak az élmények, mint a pénz!!!!
2023. jan. 7. 12:23
 16/37 anonim ***** válasza:
68%

Bocsáss meg, de ilyen hozzáállással gyerek vagy még, annak is felelőtlen.

Tanulj valamit levelezőn, és ha megvan, mehetsz bulizni pestre. Azok a barátok 2-3-4 év múlva már nem lesznek meg.

A barátnőd, ha tényleg szeret, melletted marad így is, ha nem, akkor nyasgem.

2023. jan. 7. 12:24
 17/37 anonim ***** válasza:
83%
Hát pedig pénz nélkül aligha lesznek tartalmas élmények! :D
2023. jan. 7. 12:26
 18/37 anonim ***** válasza:
0%
Budapesten is bármilyen munkával simán keresni annyit, mint amennyit most keresel kérdező. Ha jobban érzed magad a haverokkal, akkor nincs ezen mit gondolkodni költözz Budapestre! Önmagában a pénz miatt ne maradj vidéken!
2023. jan. 7. 12:27
 19/37 anonim ***** válasza:
90%

Ne hari, de a barátnőd, barátaid ha nem beszélnek le téged erről a felelőtlenségről, amit el akarsz követni, akkor nagyon önzőek!

Valszeg ők akarják Pesten megvetni a lábukat és ezért hajlandóak téged feláldozni, mert ellenkező esetben már rég lebeszéltek volna téged arról, hogy otthagyd a jól fizető állásodat! (Szerintem ők irigyek!)

Egy igazi barát ilyet sose tenne!

"Azok a barátok 2-3-4 év múlva már nem lesznek meg.

A barátnőd, ha tényleg szeret, melletted marad így is, ha nem, akkor nyasgem." - egyetértek!

2023. jan. 7. 12:30
 20/37 anonim ***** válasza:
91%

"Budapesten is bármilyen munkával simán keresni annyit, mint amennyit most keresel kérdező."

Ez nem így van, éltem ott!

Pesten sokkal drágább az élet, az albérlet és sima érettségivel sokkal több pályázó akad majd ugyanarra a pozira, mivel rengeteg az ember és ott nem lesz protekciód, hogy a sok közül téged válasszanak zéró szakképzettséggel!

2023. jan. 7. 12:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!