Ott hagyjam a jelenlegi munkahelyem költözés miatt? Ti mit tennétek?
19 éves vagyok, vidéken lakom a szüleimnél. A barátnőmmel és egy barátunk barátnőjével kitaláltuk, hogy februártól hárman összeköltözünk Pesten, mivel ott lakik szinte minden barátunk, és amúgy is minden hétvégén fel szoktunk járni.
A jelenlegi munkahelyemen nettó havi 400-450 ezer forint között keresek, attól függ mennyi túlórám van, és februártól fizetés emelést is kapok elvileg, bár azt nem tudom, hogy mennyit.
Viszont úgy van ilyen fizetésem, hogy semmi végzettségem nincs, csupán egy érettségim. Amúgy semmi különös, számítógépes munkát végzek egy cégnél napi 10-12 órában, és mivel ismerős által lettem beajánlva így nem kértek végzettséget tőlem.
Emiatt vagyok most nagy dilemmában, mert tudom, hogy simán egy érettségivel biztos hogy nem találnék még egy ilyen jól fizető munkát, én meg már megszoktam hogy "elkényelmesedtem" anyagilag, és még rengeteg célom van így is amihez kell a pénz. Ezért eléggé félek, hogy ha Pesten találnék valami más munkát, akkor csak mondjuk fele ennyit keresnék, és még albérletet is kell fizetnem közben.
Amúgy a munkahelyem a Déli pályaudvartól 55 perces vonatúttal és kb. 10 perc sétával megközelíthető, viszont mivel reggel 7-től általában este 18-19-ig bent vagyok, így nem tudom hogy akarnék-e ennyit utazni még. Arra is gondoltam, hogy hétköznapokon a szüleimnél alszok, hétvégén meg Pesten vagyok, de annak meg nem látom annyira értelmét, mert akkor minek költöztem el?
Ezek alapján szerintetek mi lenne a legjobb döntés?
Jelenleg biztos nem pattognék, pláne, ha ilyen szerencsém volt.
Te meg ne kényelmesedj el, hanem kezdj spórolni és félretenni minden hónapban, hogy 30 évesen ne kelljen itt sírnod, mert még mindig nincs semmid.
Otthon élve, ha semmit nem kérnek a szüleid, ennyi fizuból minimum 2-300 ezret illene félretenned. Persze, el lehet b*szni, aztán sírni.
Bulizas kedveert otthagyni egy jol fizeto helyet...
De ha te a haverokkal akarsz inkabb melegedni, hat jo.
Akkor költözz, ha van új melód!
Mi olyan érthetetlen ebben, hogy magadtól nem jöttél rá? 🤔
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!