Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan működik a SZÉP kártya?

Hogyan működik a SZÉP kártya?

Figyelt kérdés

Most fogok először ilyen juttatásban részesülni, így nem igazából vagyok képben vele. Ha azt mondták, hogy évi 350.000 Ft a cafeteria a cégnél, az bruttó vagy nettó összeget jelent rám nézve?

Hallottam, hogy van lehetőség 100 ezer forintig készpénzben kérni az összeget. Erre a 2023-as új rendelet után is lesz lehetőség? Mennyivel magasabb ennek az adózása, tehát mennyit kapnék kézhez százezer esetében?

Például a Spar/Auchan grillpultban tudok ezzel fizetni? Milyen fizetési lehetőségek vannak, amikre esetleg az átlag ember nem gondol?

2023. jan. 5. 13:40
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
82%

Cafeteria keret mindig bruttó. Készpénzt nem érdemes kérni, mert egyszer van rajta egy cafeteriás adó, plusz utána bruttó bérként kapod meg, azaz 100 ezerből nettóban alig 60 ezret kapsz meg.

SZÉP kártya most már zsebek nélkül van, szóval nem kell nézni mire mennyit teszel. Pl napi étkezést remekül meg lehet vele oldani.

2023. jan. 5. 13:47
 2/21 A kérdező kommentje:

Lejön belőle az szja is? Tehát akkor kétszer adóztatják meg az összeget? Szuper...

Azért gondoltam erre, mert édesanyám szép kártyáját is használom (kp-ban visszaadom neki), illetve párom is hasonló összeget kap. Ennyi vendéglátás/szállás összegre nincs szükségünk, így még lehet, hogy kifizetődőbb, ha bukom azt az adózott összeget, de legalább nem veszik el a pénz egy év után a kártyáról.

Nagyon köszönöm a hasznos válaszod, sokat segítettél!

2023. jan. 5. 14:06
 3/21 anonim ***** válasza:
85%

Lehet kérni másra is a cafeteriát. Pl. helyi bérlet, óvoda, sportesemény belépő, lakáshitel törlesztés.

De SZÉP kártyát is nagyon jól lehet használni. Pl Coop üzletekben bármire elfogadják, de én pl. a kifőzdéből szoktam vele ebédet rendelni. Bőven el lehet költeni.

2023. jan. 5. 14:16
 4/21 A kérdező kommentje:

De jó, ezeket nem is tudtam! Coopban néha vásárolok, de eszembe nem jutott megkérdezni.

Most viszont bevillant, hogy az efoodról jókat hallottam - valószínű megpróbálkozok vele, mert elég jó árban van, pláne ha ezen az áron ki is szállítják. Nagyon köszönöm a válaszod!

2023. jan. 5. 15:29
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
Szép kártyát szálláshelyeken ,konditermekben, csomó kulturális helyen is elfogadnak (így vettem egyszer színházjegyet). Az oldalukon fel vannak tüntetve az elfogadó helyek:)
2023. jan. 5. 16:41
 6/21 anonim ***** válasza:
100%
Igen, uszodába is SZÉP kártyával járok.
2023. jan. 5. 17:33
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

"Lehet kérni másra is a cafeteriát. Pl. helyi bérlet, óvoda, sportesemény belépő, lakáshitel törlesztés."

Ezt cége válogatja. Nálunk sok mindenre lehet, a pároméknál csak SZÉP kártya van. Szóval előbb érdemes megtudni, hogy az adott cég milyen cafeteria elemeket támogat.

2023. jan. 5. 17:46
 8/21 anonim ***** válasza:

"de legalább nem veszik el a pénz egy év után a kártyáról."

Nem veszik el róla.

Költséget számolnak fel utána, ha a juttatástól számított 365 napon belül nem költöd el.

Itt van róla a tájékoztatás:

[link]

2023. jan. 6. 06:41
 9/21 anonim válasza:

Olyan mint a mesében: adott is meg nem is.

Csekket nem lehet ezzel befizetni, üzemanyagot nem lehet belőle vásárolni (Edenred kártya ezek miatt 1.000X jobb volt) Méregdrága Coop-ba lehet rajta vásárolni, maszek henteseknél. Éttermezni, büfézni, múzeumokat látogatni, ilyen-olyan sport stb. -Egyik sem érdekel.

Tulajdonképpen személyfüggő, nekem nem jó.

Munkaadó piszkált vele, hogy kellene kártya, mert kellene.... Egyik rokonomnak odaadtam használja kedvére...

2023. jan. 25. 18:42
 10/21 anonim ***** válasza:
53%
#9 Te soha nem rendelsz egy pizzát sem? Fürdőbe se mégy soha?
2023. jan. 25. 20:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!