Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » SZÉP kártyánál hogy működik a...

SZÉP kártyánál hogy működik a BKV bérlet?

Figyelt kérdés

Kaptam egy excel fájlt ahol ki tudom tölteni, hogy melyik zsebbe mennyit szeretnék. Viszont ezen felül ír egy olyat is, hogy mennyit kérek helyi tömegközlekedésre. (Amiből úgy adózok mint a fizetésemből is - ezt írja.)

Ez hogy működik? Mivel tudtommal 3 zseb van. Hova kapom ha én azt beírom, hogy kérek havi 9500-at bérletre?

2022. máj. 13. 14:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Azt a saját bankszámládra, ahova a fizetést is. Ez ugyan cafeteria, de nem szép kártya.
2022. máj. 13. 15:07
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy az első írja. Ha bruttó a kafi keret, akkor összegszerűen kevesebbet kapsz ha a bérletet kéred. Ha nincs kerettúllépés (és úgy számolnak ahogy én gondolom), akkor a 9500 bérlet 12600 SZÉP kártyának felel meg.
2022. máj. 13. 15:15
 3/11 A kérdező kommentje:

Tehát csinálhatom azt, hogy a max 250 ezres keretet utazásra kérem és arra költöm amire csak akarom?

25 alatt vagyok, így ha jól tudom csak 13%-ot (vagy valami hasonlót) adózok cafateria-ból. Viszont mivel 25 alatt vagyok, így azt hiszem nem "drágább" így, mintha szép kártyaként adóznék belőle, és nem úgy mint a fizu.

(Bár azt hiszem az szja mentességnek is van fizetéshatára, és eleve felette vagyok picivem)

2022. máj. 13. 15:28
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk ezt úgy nevezi a munkáltató, hogy bérként fizetendő. Nálad, hogy miért keverik bele a BKV-t azt nem tudom :)

Gyakorlatban semmi köze bkv-hoz annak amit így kérsz.

2022. máj. 13. 15:48
 5/11 anonim ***** válasza:
50%
Kérdező, kérdezd meg hogy nálatok pontosan hogy van. Régen a bérlet is kedvezményes volt, gondolom azért van ilyen néven.
2022. máj. 13. 15:53
 6/11 A kérdező kommentje:

Ja nem keverték bele, az én voltam😅

Mivel Bp, és 9500 a havi bérlet, csak azért írtam ezt le, hogy legyen mivel számolni.

Szimplán csak annyi van írva, hogy helyi tömegközlekedési bérlet, taxed as salary.

2022. máj. 13. 15:54
 7/11 A kérdező kommentje:
#5 Már megtettem, csak amíg jön válasz türelmetlenkedtem és kiírtam ide 😅
2022. máj. 13. 15:55
 8/11 A kérdező kommentje:
Viszont ha jól értelmezem, szálláshelyen bármelyik zsebből lehet fizetni (akár szobát is). Ez miatt tulajdonképpen felesleges bármit kérni a szálláshely zsebbe, hisz ha úgy alakul bármelyikről fizethetem, nem?
2022. máj. 13. 16:14
 9/11 anonim ***** válasza:
84%

Elvileg ez az utolsó hivatalos infó:

A SZÉP kártya alszámlák (szálláshely, vendéglátás, és szabadidő zsebek) közötti átjárhatóság 2022. december 31-ig megmarad

2022. máj. 13. 16:31
 10/11 A kérdező kommentje:

#9 Igen-igen, köszi ezt tudom, tehát idén nem érdemes gondolkozni azon, hogy mennyit hova 😁

Viszont úgy tudom ezelőtt és ezután is elfogadják a hotelek bármelyik zsebet, nem csak dec 31-ig.

2022. máj. 14. 07:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!