Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ünnepi pótlékot,hogy számolják?

Ünnepi pótlékot,hogy számolják?

Figyelt kérdés
Ha valaki 3 műszakban fog dolgozni, és pl. szerda ünnepnap lesz, pl. 2023.03.15 is ilyen. Éjszakás műszak 03.14-én kezd, de 15-én reggel végez. Akkor éjféltől reggel 6-ig jár az ünnepnapra pótlék? Ha igen mennyi?
2022. dec. 26. 21:35
 1/6 anonim ***** válasza:
Benne van a munkaszerződésedben
2022. dec. 26. 23:19
 2/6 anonim ***** válasza:

Az nehezen.

Ha pl. az alapbér 250.000, akkor 250.000/174 = 1.437, ez szorozva 6 órával, 8.622 Ft.

2022. dec. 26. 23:36
 3/6 A kérdező kommentje:

Munkaszerződés csak annyit ír, hogy bérezés munka törvénykönyve szerint. Csak bele bonyolódtunk, s nem egyértelmű

Tehát, akkor piros betűs ünnepnap úgy dolgozik az ember, mintha egy sima hétköznap lenne, hát ez szép.

És, akkor ezek szerint, ha sima szombaton végez az ember, akkor ae jár semmi pótlék. Rohadt jó.

Köszönöm

2022. dec. 27. 07:52
 4/6 anonim ***** válasza:

Hol írták hogy ugyanúgy dolgozik? Pont azt írja a kettes hogy jár rá pótlék.

Amúgy a cég döntése hogy számol, a tájékoztató levélben benne kellene lennie. Vagy arra az órára jár pótlék, amelyik ténylegesen aznap lett ledolgozva (ahogy a 2-es írja); vagy arra a műszakra, amelyik 15-én kezdődött.

Ha szombaton végzel, arra nem jár pótlék.

2022. dec. 27. 21:17
 5/6 anonim ***** válasza:

Mindig a kezdes idopontja számít.

Marcius 14 éjszakai munkára nem jar semmi plusz.

Ha március 15-en kezdesz akkor jar ünnepi pótlék.

2022. dec. 28. 23:49
 6/6 anonim ***** válasza:
5: nem mindig, írtam is hogy cégfüggő.
2022. dec. 29. 08:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!