Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha felvesznek egy céghez...

Ha felvesznek egy céghez dolgozni, akkor ott látják, hogy hol dolgoztam előzőleg? Vagy csak azt tudják kideríteni, hogy mettől meddig volt munkaviszonyom?

Figyelt kérdés

2022. dec. 21. 14:59
 1/6 A kérdező kommentje:
Illetve egy olyan kérdés még, hogy a gyakornoki munkáknak is utána tudnak járni?
2022. dec. 21. 15:00
 2/6 anonim ***** válasza:
78%
A kis "rózsaszín könyvet" oda kell adnod, abban benne van a munkavégzés helye és időtartama is, a kezdetekre visszamenőleg.
2022. dec. 21. 15:04
 3/6 A kérdező kommentje:
A gyakornoki helyeim nincsenek benne.
2022. dec. 21. 15:15
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem látják
2022. dec. 21. 16:12
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem látják, a TB kiskönyvet meg "elhagytad" vagy méginkább nem adta oda az előző cég, az nem annyira gyanús mint az elhagyás.

Nyugodtan bekamuzhatsz bármilyen tapasztalatot, én is így csinálom mindig, csak aztán legyél is képes ellátni a munkát.

2022. dec. 21. 17:53
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

"Ha felvesznek egy céghez dolgozni, akkor ott látják, hogy hol dolgoztam előzőleg? Vagy csak azt tudják kideríteni, hogy mettől meddig volt munkaviszonyom?"

Alapból nem látják sehol és nem is tudják kideríteni.

Viszont létezik egy "TB"-nek nevezett kiskönyv, amit ha leadsz a új munkáltatónál, látja az előző munkahelyeket és az ott töltött időt, ha egyáltalán belekerült a könyvbe az adott munkaviszony. Ha nem adod le (elhagytad, ki sem adta az előző munkahely), akkor nyilván ennyit sem tud rólad.

2022. dec. 21. 20:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!