Annak utána lehet nézni valahol, hogy mettől meddig volt munkaviszonyom?
A kezdő és végpontok érdekelnének elsősorban.
Meg ha van kimutatás esetleg a heti óraszámaimról + bérről az is jó lenne.
Tudom, hogy az SZJA-bevallásból is ki lehet szedni pár dolgot.
Van esetleg ilyen online (pl Ügyfélkapun) adatbázis?
Hány évre visszamenően szeretnéd...
Amióta van ügyfélkapu, ott jóeséllyel megtalálsz mindent.
"Biztosítotti jogviszony lekérdezés"
De itt van egy részletes leírás:
Hello, ezeken tudod lekérdezni az eddigi munkaadóid
kötelességeit amennyiben van ügyfélkapu jelszavad:
Nyugdíjszámla kivonat:
Tb bejelentés eddigi munkáltatók mettől eddig (plusz sok más orvosi cucc):
Járulékszámla kivonat, azaz mennyivel jelentett be, és befizette a járulékot vagy csak levonta és zsebretette:
Aztán remélem nem ér meglepetés!
NAV eBEV szolgáltatások alatt mindazt le tudod kérni, amire a kérdésedben kitértél.
A munkaviszonyt a NAV-hoz jelentik be, tehát annál biztosabb forrást nem találsz. Ügyfélkapun belépve "biztosítási jogviszonyok" lekérdezést keress hozzá. Ott látod, hogy melyik munkáltató mettől meddig jelentett be munkaviszonyosként, milyen FEOR-számmal és heti óraszámmal.
Azt soha nem fogod tudni, hogy befizette-e a béredből levont adót, járulékot, mert ahhoz semmi közöd. Azt viszont le tudod kérdezni, hogy havonta mit számfejtett részedre és abból milyen terheket vont le. Járulékadat-kivonat lekérdezésnél találod meg ezeket havonta lebontva.
Tehát bőven elég a NAV rendszerébe belépned mindenhez:
És ha diákmunkásként egyetem mellett dolgoztam diákszövetkezetnek?
Az miért nincs kilistázva ott?
Olyankor a TB-t az állam fizette a hallgatói jogviszonyom miatt?
A NAV-hoz a biztosítottakat jelentik be. Ilyen például a munkaviszonyban foglalkoztatás.
Tehát nem minden foglalkoztatás jelenik meg ott, hiszen nem minden foglalkoztatás keletkeztet biztosítottságot.
A diákszövetkezeten keresztüli munkavégzés pont ilyen. Semmit nem vonnak a diákszövetkezeten keresztül megszerzett jövedelemből, csak SZJA-t, ha nincs adóval kapcsolatos kedvezményed. Innentől kezdve ez nem számít biztosítási jogviszonynak, mivel ez nem tipikus munkaviszony.
"Olyankor a TB-t az állam fizette a hallgatói jogviszonyom miatt?"
Ha nappali rendszerű képzésben vettél részt, akkor igen, az állam "állta" helyetted a járulékot, ez által egészségügyi ellátásra jogosultságot szereztél, másra nem.
Valójában mi érdekel? Mert munkaviszonyt írtál az alapkérdésedben, most pedig az izgat, hogy a "TB"-t ki állta.
Mi a célod a lekérdezésekkel, hátha tudok segíteni...
A munkaviszony volt a cél csak.
A TB-re akkor kaptam vérszemet amikor az egyik válaszadó szóba hozta. Emiatt kicsit szemet szúrt, hogy a diákmunkám nem jelenik meg ott. De így akkor már értem.
Köszönöm a kedvességed, egyelőre ennyi lett volna.
Nyugdíj azért jó lenne ha járna a munkám után...
2 évig dolgoztam nekik...
#9: sajnos nem jelent nyugdíj szempontból szolgálati időt! Vonatkozó trv-i hivatkozások alant:
"......iskolaszövetkezet keretében. Itt azonban társadalombiztosítási jogviszony nem keletkezik, mert nem biztosított az iskolaszövetkezet nappali rendszerű oktatás keretében tanulmányokat folytató tanuló, hallgató tagja – 25. életévének betöltéséig a tanulói, hallgatói jogviszony szünetelésének időtartama alatt sem.
Ebben a tevékenységi formában nem történik járulék fizetés, így jogosultság sem keletkezik a társadalombiztosítási ellátásokra."
+
"
mdr
Diákot rendelhet pár napra, hétre, de akár hónapokra is. Így annyi költsége merül fel, amennyit a feladat ellátása valóban megkíván.
DIÁKMUNKA - Mire jó? Megéri? Biztonságos? Kényelmes?
Dilemmák a diákmunkával kapcsolatban
A társadalombiztosítás ellátásaira és a magánnyugdíjra jogosultakról, valamint e szolgáltatások fedezetéről szóló 1997. évi LXXX. törvény (Tbj.) 5. § (1) bekezdés b) pontja szerint a Tbj. alapján NEM biztosított az iskolaszövetkezet nappali rendszerű oktatás keretében tanulmányokat folytató tanuló, hallgató tagja, így az iskolaszövetkezetben diákként végzett munkával nem szerezhető szolgálati idő."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!