Én kezelem rosszul, vagy ez tényleg egy rossz munkahely?
Lassan másfél éve dolgozom egy mérnöki irodánál. Lényegében egy német autómárkának fejlesztünk kisebb dolgokat, amivel ők már nem akarnak foglalkozni. A projektcsapat úgy néz ki, hogy vagyunk 3-an akik papíron azonos rendszeren dolgoznak, csak más-más beszállítókkal, akiket koordinálnunk is kell, és van egy cégen belüli szakmai menedzserünk, aki a kvázi csapatvezetőnk (hivatalosan nincs kimondva), ő koordinálja, hogy ki-milyen témával foglalkozik. A problémám az, hogy a csapatomban senki nem segít igazán, meg sokan otthonról dolgoznak így nehezen elérhetőek. Mindig jön valami új feladat, amivel sokszor nem az foglalkozik, aki ért hozzá, inkább rám bízzák, mert hogy én vagyok az új ember a csapatban, nekem van a legtöbb időm alapon. Ha kérdésem van javarészt annyi a válasz, hogy "te vagy a felelőse a feladatnak, mi nem érünk rá, ezt neked kell tudnod, oldd meg". A munka mennyiségével nincs bajom, részemről a túlóra is rendben lenne, viszont senkitől nem kapok segítséget, így nagyon nehezen haladok bizonyos dolgokkal, sokszor dokumentáció sincs semmiről, nem tudom, "melyik kezembe harapjak". A cégemen kívüli egyetlen külsős kontakt a projektmenedzser, aki viszont semmilyen szakmai rálátással nem rendelkezik, így gyakran lehetetlen dolgokat kér, és nyilván rám helyezi a nyomást, ha valami nincs készen, ha valamit a szakmai menezserünk nem végez el időben, vagy nem válaszol neki. A konkrét főnökömet (csoportvezető) másfél év alatt 4x láttam benn az irodában, többnyire home office-ban dolgozik, de így is ritkán elérhető, folyamatosan betegszabadságon van. Szerettem volna már más projektbe átmenni, mert nehezen kezelem az állandó nyomást a bizonytalan feladatokban, a 0 támogatást, a mások feladataiért való számonkérést, de eddig semmi konkrét projekttel nem szolgáltak, holott tudom, hogy a cégnél jelenleg is több projekt fut. 1 hónapja pedig különösen feszültnek, lelkileg fáradtnak érzem magam, mióta kaptam egy újabb témavezetési feladatkört, és hétvégente, ünnepnapokon is többször hivogatnak, amikor problémákat kell megoldanom. Mit csinálok rosszul, hoyan tudnék felemelkedni a problémákból, tudtok tippet adni?
Egyébként 32 éves vagyok, egyedülálló, mérnöki diplomával rendelkezem, 6 éve dolgozom főállásban.
Ez az ami nincs rendben:
"Ha kérdésem van javarészt annyi a válasz, hogy "te vagy a felelőse a feladatnak, mi nem érünk rá, ezt neked kell tudnod, oldd meg"."
Szerintem kezdj el nézelődni mást, mert ez szerencsére nincs mindenhol így
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!