Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Én kezelem rosszul, vagy ez...

Én kezelem rosszul, vagy ez tényleg egy rossz munkahely?

Figyelt kérdés

Lassan másfél éve dolgozom egy mérnöki irodánál. Lényegében egy német autómárkának fejlesztünk kisebb dolgokat, amivel ők már nem akarnak foglalkozni. A projektcsapat úgy néz ki, hogy vagyunk 3-an akik papíron azonos rendszeren dolgoznak, csak más-más beszállítókkal, akiket koordinálnunk is kell, és van egy cégen belüli szakmai menedzserünk, aki a kvázi csapatvezetőnk (hivatalosan nincs kimondva), ő koordinálja, hogy ki-milyen témával foglalkozik. A problémám az, hogy a csapatomban senki nem segít igazán, meg sokan otthonról dolgoznak így nehezen elérhetőek. Mindig jön valami új feladat, amivel sokszor nem az foglalkozik, aki ért hozzá, inkább rám bízzák, mert hogy én vagyok az új ember a csapatban, nekem van a legtöbb időm alapon. Ha kérdésem van javarészt annyi a válasz, hogy "te vagy a felelőse a feladatnak, mi nem érünk rá, ezt neked kell tudnod, oldd meg". A munka mennyiségével nincs bajom, részemről a túlóra is rendben lenne, viszont senkitől nem kapok segítséget, így nagyon nehezen haladok bizonyos dolgokkal, sokszor dokumentáció sincs semmiről, nem tudom, "melyik kezembe harapjak". A cégemen kívüli egyetlen külsős kontakt a projektmenedzser, aki viszont semmilyen szakmai rálátással nem rendelkezik, így gyakran lehetetlen dolgokat kér, és nyilván rám helyezi a nyomást, ha valami nincs készen, ha valamit a szakmai menezserünk nem végez el időben, vagy nem válaszol neki. A konkrét főnökömet (csoportvezető) másfél év alatt 4x láttam benn az irodában, többnyire home office-ban dolgozik, de így is ritkán elérhető, folyamatosan betegszabadságon van. Szerettem volna már más projektbe átmenni, mert nehezen kezelem az állandó nyomást a bizonytalan feladatokban, a 0 támogatást, a mások feladataiért való számonkérést, de eddig semmi konkrét projekttel nem szolgáltak, holott tudom, hogy a cégnél jelenleg is több projekt fut. 1 hónapja pedig különösen feszültnek, lelkileg fáradtnak érzem magam, mióta kaptam egy újabb témavezetési feladatkört, és hétvégente, ünnepnapokon is többször hivogatnak, amikor problémákat kell megoldanom. Mit csinálok rosszul, hoyan tudnék felemelkedni a problémákból, tudtok tippet adni?

Egyébként 32 éves vagyok, egyedülálló, mérnöki diplomával rendelkezem, 6 éve dolgozom főállásban.

2022. dec. 20. 13:50
 1/9 anonim ***** válasza:

Túl jól hajlik a derekad, nem ér ez ennyi bajt, én erre akadtam ki ha igazi a hirdetés...

[link]

2022. dec. 20. 15:35
 2/9 anonim ***** válasza:
Seggfej kollegak. Van ilyen.
2022. dec. 20. 16:12
 3/9 anonim ***** válasza:
És? Keress normális melót!
2022. dec. 20. 16:24
 4/9 anonim ***** válasza:

Ez az ami nincs rendben:

"Ha kérdésem van javarészt annyi a válasz, hogy "te vagy a felelőse a feladatnak, mi nem érünk rá, ezt neked kell tudnod, oldd meg"."

Szerintem kezdj el nézelődni mást, mert ez szerencsére nincs mindenhol így

2022. dec. 20. 17:46
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Én ilyen körülmények között biztos, hogy elkezdenek mellette másik állást keresgélni. Egy rossz vezetőnél nem rosszabb semmi, már ha valóban ìgy van.
2022. dec. 21. 05:57
 6/9 anonim ***** válasza:
Leírtak alapján keress másik helyet.
2022. dec. 21. 18:49
 7/9 anonim ***** válasza:
Voltam hasonló helyzetben. Igaz, próbaidős voltam még, de nem bírtam elviselni, hogy egyáltalán nem foglalkozott velem senki, nem voltak hozzáféréseim a céges dolgokhoz sokáig, ha kérdeztem, miben segíthetek,akkor is mindenki elvolt magában. Nem is értettem, hogy minek vettek fel embert. Ez lelkileg is kiborított, mert én is szeretnék fejlődni, tanulni, karriert építeni stb. Mivel ez a hely ezt nem adta meg, így kerestem mást, és sokkal jobb a helyzet :) Te is keress mást, 6 év mérnöki tapasztalattal jók az esélyeid.
2023. jan. 5. 23:10
 8/9 anonim ***** válasza:
Kb. hasonló szituban voltam..nemrég fel is mondtam, most keresek majd másik helyet. Nézd ha nem akarsz lelkileg komolyabban sérülni ebben, MIELŐBB OTTHAGYOD azt a helyet..hidd el, amikor már azon kapod magad tartósan, hogy szar kedved van, már elkéstél..igen!
2023. jan. 21. 05:18
 9/9 anonim ***** válasza:
#8-as vagyok, még kieg.: csak gondolj bele, akik ennyire nem segítenek a másiknak, azok vajon később fognak? vajon lesz, amitől megváltoznak? valójában segíteni akarnak, csak nem mondják? - költői kérdések, Te is tudod a választ. Ami nehéz ebben: szembenézni a helyzettel, hogy sajnos ez van, ilyenek ott az emberek, és ahogy a mondás tartja, itt szerintem nagyon igaz: vagy megszoksz vagy megszöksz - a "szökés" bizony nagyon hasznos néha, én ezt javaslom. Ha ott maradsz sokáig, nagy eséllyel olyanná válsz, mint ők, és pár év múlva Rólad fogja más azt gondolni, amit Te most őróluk. Ne tedd tönkre Magad!
2023. jan. 21. 05:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!