A vendétlátás miért olyan tekintélyelvū és szigorú?
Figyelt kérdés
2022. dec. 18. 14:58
1/8 anonim válasza:
Azért kifejthetted volna.
2022. dec. 18. 15:05
2/8 A kérdező kommentje:
Pl: leesik egy koszos szalvéta vagy kenyérdarab a tányérról, egy fizetõpincér meglátja és szól a segédpincérnek, aki 30 méterre van tõle, hogy vegye fel és dobja ki.
2022. dec. 18. 15:15
3/8 anonim válasza:
Ez a szakmán belüli hierarchiáról szól inkább, a dolgozók közti rangsorról. Felvehetné a fizettető pincér is, mert nem törik le a dereka, és gondolom időnként meg is teszi, de a hely presztízsét növeli, ha a vendég azt látja, hogy még egy ilyen apróság is jól átgondolt, szervezett formában zajlik: a főúr intézi a pénzügyeket, a segéd végzi a háttérmunkát, a bármixer keveri az italokat és távozáskor a vendégre a kabátot nem a konyhalány segíti fel, hanem a ruhatáros.
2022. dec. 18. 15:47
4/8 anonim válasza:
Mert a vendégek szeretik látni ha csicskáztatva vannak a dolgozók.
2022. dec. 18. 16:03
5/8 anonim válasza:
Csak színjáték az egész, az autószerelés is ugyanez, csak ott az a csicska akinek csoróbb kocsija van és kevesebbet lehet tőle elkérni.
2022. dec. 20. 09:34
6/8 NTBS válasza:
Ezt sok helyen láttad? Mert nem biztos, hogy ez az általános.
2022. dec. 30. 21:01
7/8 anonim válasza:
Utóbbi időkben három évet melóztam autószerelőkkel (én nem vagyok az) az inter auto szervizeiben főképp budán (luxus márkáinál is), előtte meg bárdi egy év plusz személyes tapasztalatok újpesten és biatorbágyon is a viadukt alatt, amikor odaáltam a 25 éves daihatsu move-al műszaki vizsgára, néztek rám kb mindenhol, hogy ezt most komolyan gondoltam?
Elég ennyi, hogy általánosithassak?
Megengeded?
2023. jan. 3. 00:37
8/8 anonim válasza:
Még amikor felajánlottam a 25 éves japán autó vételárának háromszorosát akkor is olyan szövegeket nyomattak, hogy hááát, nem mernek nekiállni, mert mi van ha beszakad a csavar nem tudják pótolni meg ilyenek.
De ahol csak simán odavittem ott is közölte az egyik maszek, kb hasonló stilusba de a lényege ennyi hogy - mit foglalkozzon ilyen szrral amikor újabb kocsikért többet is elkérhet? -
Ahol hajlandóak voltak levizsgáztatni (bián) ott is úgy kezeltek mintha ellenőr lennék, rendesen paráztak tőlem, mindent megkérdeztek kétszer, hogy de biztosan szeretném a lengőkarcserét stb-t?
Végül megvolt az egy db lengőkarcsere a műszaki vizsgával 80 ezerből két éve...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!