Vannak 60+ éves mérnökök alkalmazotti beosztásban?
Egy korabbi munkahelyemen volt egy gepeszmernok, mikor en odakerultem, akkor lett meg neki a 40. eve, ez 5 eve volt.
Egy projekten dolgoztam egy ranezesre 60-65 koruli fazonnal, biztonsagtechnikai mernok volt egy multinal. Es kb. ennyi, lassan 10 eve vagyok a palyan, tenyleg nem nagyon vannak 60+ mernokok.
13. Pedig sajnos kirugdossák. Végignéztem, amint apám korosztályán végigsöpört az elszegényedési és kirugdosási hullám. Sajnos amikor leépítések vannak, először a 45+ éveseket rúgják ki, mert ők a legdrágábbak. Új munkahelyet meg nem kapnak, mert “öregek”.
Nagyon kevés a sikeres vállalkozó. Magyarországon, ma, nagyon nehéz is sikeres vállalkozást működtetni, mérnökként meg pláne. :(
Igen, vezetők is lesznek belőlük, de egyrészt nyilván a többségből nem lehet vezető, másrészt meg a vezetőket is kirugdossák, és ott sem az idősebbek kapnak munkát, ha van a munkára 30-as is.
Márpedig lássuk be, egy 45+-os semmi olyat nem tud, amit egy 30-35 éves ne tudhatna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!