Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Vannak 60+ éves mérnökök...

Vannak 60+ éves mérnökök alkalmazotti beosztásban?

Figyelt kérdés
2022. dec. 17. 18:05
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
86%
Anyukám mérnök, februárban lesz 65, abszolút mérnöki munkát végez, már menne nyugdíjba, de marasztalják.
2022. dec. 17. 23:02
 12/15 anonim ***** válasza:
83%

Egy korabbi munkahelyemen volt egy gepeszmernok, mikor en odakerultem, akkor lett meg neki a 40. eve, ez 5 eve volt.

Egy projekten dolgoztam egy ranezesre 60-65 koruli fazonnal, biztonsagtechnikai mernok volt egy multinal. Es kb. ennyi, lassan 10 eve vagyok a palyan, tenyleg nem nagyon vannak 60+ mernokok.

2022. dec. 18. 03:15
 13/15 anonim ***** válasza:
82%
4 munkahelyem volt eddig mérnökként, nagyon kevés idős kollégát láttam, talán ők sem voltak 60+-osok, inkább 50-60 közöttiek. Talán azért, mert régen nem választották ezt a szakmát olyan sokan. Vagy mert ilyen idős korra már inkább vezetők, vagy saját cégük van. Vagy az új technológiákat nem értik annyira. De arra nem gondoltam, hogy kirugdosnák őket.
2022. dec. 18. 08:21
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Annak a korosztálynak csak a BME-n volt villamosmérnök képzés, sokkal kisebb létszámú évfolyamokkal, mint most. Ezért is vannak kevesebben.
2022. dec. 18. 08:56
 15/15 anonim ***** válasza:

13. Pedig sajnos kirugdossák. Végignéztem, amint apám korosztályán végigsöpört az elszegényedési és kirugdosási hullám. Sajnos amikor leépítések vannak, először a 45+ éveseket rúgják ki, mert ők a legdrágábbak. Új munkahelyet meg nem kapnak, mert “öregek”.

Nagyon kevés a sikeres vállalkozó. Magyarországon, ma, nagyon nehéz is sikeres vállalkozást működtetni, mérnökként meg pláne. :(

Igen, vezetők is lesznek belőlük, de egyrészt nyilván a többségből nem lehet vezető, másrészt meg a vezetőket is kirugdossák, és ott sem az idősebbek kapnak munkát, ha van a munkára 30-as is.

Márpedig lássuk be, egy 45+-os semmi olyat nem tud, amit egy 30-35 éves ne tudhatna.

2022. dec. 18. 09:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!