Annak van akadálya hogy a cég úgy cselezze ki a kötelező béremelést hogy átjelent 6 órásba mindenkit és ugyan emelt bért fizet, de csak 6 órára? Ami kevesebb mint a nem emelt bér most a 8 órára?
"Annak van akadálya hogy a cég úgy cselezze ki a kötelező béremelést hogy átjelent 6 órásba mindenkit és ugyan emelt bért fizet, de csak 6 órára?"
Van akadálya...
A munkaidőt a szerződésednek tartalmaznia kell. Ha azt meg akarja változtatni, ahhoz munkaszerződést kell módosítania. A munkaszerződés módosításához a dolgozónak is hozzá kell járulnia -> aláírásával.
Ha nem írod alá, nyilván minden marad a régiben, nem tud csak úgy átjelenteni 6 órásba, úgymond az "engedélyed" nélkül.
Ez a hivatalos verzió!
"Ez a hivatalos verzió!"
így van!! EZ a HIVATAlos VERZIÓ!
A nem hivatalos meg az hogy a cég azt csinál amit csak akar bármit akérmit te meg max elmész ha nem oké.
Nekem úgy csökkentették a bérem hogy a szerződésben a mai napig a régi bér van.
Senkit se zavar ez úgy tűnik.nem is kérték hogy írjam alá az újat, nem is kaptam újat.
tessék.
Ez meg a NEM HIVATALOS VERZIÓ!
pörölni kell,
mi itt innen nem tudjuk emelni,
esetleg mutasd meg főnöknek az itt leírtakat, hátha ML.
"A nem hivatalos meg az hogy a cég azt csinál amit csak akar bármit akérmit te meg max elmész ha nem oké."
Nos, pont ez a probléma a mostani munkaügyi dolgokkal. A dolgozók hagyják, hogy az történjen velük, amit a munkáltató csak akar.
A cég nem csinál azt, amit akar! Ez csak azoknál fordul elő, akik hagyják, hogy azt csináljon, amit akar. Úgy látszik, hogy Te vagy az egyik ilyen. Nyilván csinálja, mert engeded.
A munkaügyi vitákban illetékes hatóságok a kormányhivatalokban található Foglalkoztatás-felügyeleti hatóságok. Ott kell panaszt tenni, és egy idő után leszoknak a cégek arról, hogy azt csinálnak, amit csak akarnak.
Még csak bíróságra sem kell menni, az a legvégső kiút.
Azt a "rizsát", hogy akkor kirúgnak, nem fogadom el! Én kétszer is panaszt tettem a munkáltatóm ellen. Mindezt úgy, hogy közben ott dolgoztam. A második panasz után még 3 évet lehúztam ott, aztán eljöttem. Minden problémámra találtam megoldást a hatóságnál. Soha nem tudta meg a munkáltató, hogy én tettem ellene panaszt. Más se tudta.
Persze azt mindig is tudtam, hogy nem vagyok töketlen, és megvezethető sem.
"Nekem úgy csökkentették a bérem hogy a szerződésben a mai napig a régi bér van."
Elég nagy baj, hogy aláírtad a bérszámfejtésről szóló igazolást úgy, hogy X kifizetendő bér van rajta, de Te Y bért kaptál. Miért írtad alá, ha nem annyit kaptál, amennyi járt volna?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!