Miért van az, hogy a fodrászok, szerelők már az egekbe emelik az árakat és mégis kifizetik az emberek, közben a béreket meg nem emelik a cégek?
20
Talán mert más nem tudja megcsinálni magának? Erre még nem gondoltál?
én fodrászhoz évek óta nem járok
hajvágógéppel 7 milimétrre letolom azt kész
Szerelöt is csak akkor hívok ha én maagm nem boldogulok a problémával
Általában a túldiplomázott irodisták azok akik még egy csavar behajtásához si kihívnak egy szakit aki 20-30 ezerért megoldja 5 perc aaltt...
A szerelők főleg a debil diplomásokból élnek az tuti:D
21# De gondoltam. Sok ügyetlen ember van akiknek sajnos semmi érzékük dolgokhoz. Én még abban nőttem fel hogy magunk oldjunk meg egyszerűbb problémákat.
Én pl nő létemre simán szétkaptam a mosógép tetejét, és megjavítottam benne egy kisebb hibát. Természetesen villamos problémákhoz nem értek, de kisebb mechanikai problémákat meg tudok javítani.
Aki meg lusta és egy mosógép bekötéséhez is szakit hív, hát azt én is lehúznám 20 ronggyal ha ennyire nem képes használni az agyát.
Lehet az a debil diplomás nem tud behajtani egy csavart (a hülye is be tud, nem ilyenhez szoktak szerelőt hívni), de nélküle nem lenne se áramod, se autód, se tévéd, se interneted, telefonod, mosógéped, se házad/lakásod stb, mert nem lett volna, aki a jó szellemi képességeivel ezeket kifejleszti, megteremti. Ha már fikázni tudod őket, akkor ne is használj semmilyen technológiát, amit nekik köszönhetsz és élj barlangban.
Azért ez nem egy fekete-fehér, igen-nem kérdés. :D És megint kikötöttünk a diplomás, nem diplomás végtagméregetésnél...
Amíg rövid hajam volt (1,5-2 cm fejtetőn) magamnak vágtam, megnéztem hogy vágja a fodrász az átmenetet, 5. saját próbálkozás után már jobban meg tudtam csinálni, mint ő. Most teljesen más stílus van jelen, fejtetőn ~15cm. Ezt magamnak már nem bírom szépen megcsinálni, nem elég hozzá egy gép, viszont elég vele 2-3 havonta fodrászhoz menni.
Tavaly tönkrement a mosógép, se kép se hang. Szétszedtem, a vezérlőben égett meg egy előtét ellenállás, amit a gyártó tervezett elavulás gyanánt túláramvédelmre használ, így a mögötte lévő IC is elment. rendeltem bele alkatrészt, kicseréltem pár elkot, illetve egy másik előtétet is, így most a vezérlő valószínűleg további 10 évig üzemképes, nem az lesz a gép gyenge pontja. 3500t volt az alkatrész, viszont azon szerszámok amiket elővettem közben, többe kerülnek mint 2 prémium mosógép, szakmámból és hobbimból adódóan rendelkezésre állnak. Erre nem mindenkinek van lehetősége.
TV_ben, telefonban LCD csere is történt már, illetve házomozi erősítő végfokozat javítás. De volt olyan, hogy telefonban usb töltő csatlakozót akartam cserélni, nem jött össze, túl nagy volt a régi pákám hegye, kénytelen voltam elküldeni szervizbe.
Az autómat is magam csinálom, tavasszal újítom fel a motort. Viszont van olyan helyzet, mikor idő hiányában kénytelen vagyok szerviz szolgáltatását igénybe venni. Sőt, van amikor gumissal cseréltetek kereket, mert egyszerűen nincs rá időm, holott minden meg van hozzá.
Mikor a hűtőszekrény elengedte a gázt, ahhoz nem nyúltam hozzá, az már nem az én terepem. Minden szakembernek meg van a létjogosultsága, legyen az fodrász vagy szerelő.
Visszatérve a fodrászhoz, a hajhosszt már említettem, de van még pár további tényező, ami miatt nem biztos hogy az illető meg tudja magának csinálni. Pl. a haj sűrűsége, minősége, a fejbőr minősége. Ha érzékeny a fejbőröd és még sűrű is a hajad, nem biztos hogy célszerű otthon festegetni. Volt olyan barátnőm, akinél ez okozott problémát.
"Festés + vágás 17 ezer, pedig egy nagyon jó budai fodrászról van szó. Van fodrász, aki ugyanezt 30-40 ezerért csinálja, na azt körberöhögném. Ez kész rablás és jó hülye is az, aki ennyit kifizet érte."
11-es vagyok, nyilván tudtam, hogy le leszek pontozva.
Nyugodtan röhögj körbe. Téged az röhög körbe, aki ezért 3-5-7 ezret fizet. Nem rablás, hanem minőség kérdése. A fodrászom annyira ért hozzá, hogy elég 4-5 havonta járnom hozzá (külföldön vagyok, szabad ezért is lepontozni - de megtartottam, mert annyira jó), a pandémia tetőfokán már 8 hónapja nem voltam nála, amikor megkérdezte egyik nap a szomszédom, hogy most voltam-e fodrásznál, milyen jó hajam.
Hidd el, még ha "nagyon jó budai fodrász is" (az enyém is), vannak minőségbeli különbségek. Lehet, hogy te ezt sosem fogod érzékelni, mert nem vagy hajlandó/nem tudsz ennyit fizetni egy alkalomért, amivel nincs semmi baj, de a gondolkodásod eléggé beszűkült - mondjuk ezzel sincs semmi baj, csak gondoltam rávilágítok erre, hátha segít.
Azért az eléggé vicces mikor egy íróasztalnál dekkolo föiskolát végzett irodai betanitott munkás ugy adja elő mintha ő talált volna fel mindent:)
Kedves diplomások, közületek kb 10-20% az akik tényleg okosak és szükség van rátok, a többiek csak túlképzett irodai betanított munkások vagytok
Amugy volt itt valameéyil válaszoló aki azt írta hogy ő mint diplomás talált fel minden technologiai dolgot.
Mikor ő maga arra nem képes hogy a fénymásolóbana festékpatront kicserélje....D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!