Miért van az, hogy a fodrászok, szerelők már az egekbe emelik az árakat és mégis kifizetik az emberek, közben a béreket meg nem emelik a cégek?
Én inkább onnan közelíteném meg a kérdést, hogy akik olyan fodrászhoz járnak, ahol ott hagynak 30-40 ezret egy alkalommal (lsd. #11), kevésbé árérzékeny réteg, továbbá náluk máshogy jelentkezik a válság. Pl. úgy, hogy a saját cégében az éves növekedés meredeksége csökken (nem a növekedés), vagy a munkahelyén nem kapott egészen infláció követő béremelést, így 5-10%-al kevesebb jut. Havi szintre bontott 7 számjegyű profit vagy fizetés esetén nem az lesz a kérdés, hogy ami eddig 35 ezer volt, azt 45-ért is igénybe veszi-e.
Az akit olyan súlyosan érint a válság, hogy egy havi pár eft-os szolgáltatást amit eddig igénybe kellett vennie, át kell gondolnia, az eddig sem járt fodrászhoz, ha járt is, olyanhoz aki eddig 3-4 (ffi) vagy 7-8 (nő) ezerért vágta a hajat, és most 1-2 ezerrel drágább. Az pedig az ő pénztárcájuknak is belefér.
Nem járok fodrászhoz. Magam nyírom formázom, festem a hosszú hajam.
Minek költenék olyanra amit magam is meg tudok csinálni.
Én sem értem az embereket, ennyire jól keresnek hogy csak úgy szórják a pénzt fidrászra, körmösre, pillásra.
Minek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!