Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért van az, hogy a fodrászok...

Miért van az, hogy a fodrászok, szerelők már az egekbe emelik az árakat és mégis kifizetik az emberek, közben a béreket meg nem emelik a cégek?

Figyelt kérdés

2022. dec. 15. 15:04
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
20%
7. 3 vagy 5k? Ez hol van? Vagy melyik évszázadban? Örülök, ha nem megy nagyon 40k fölé, mondjuk ebben melírozás is van, és nem is csináltatom havonta, de 5ezerért nem is tudom ki vágna hajat, még férfiaknak sem.
2022. dec. 15. 16:47
 12/31 anonim ***** válasza:
34%
30 éve nem voltam fodrásznál, nem szeretnék úgy járni mint az Oltári nőben, Richard Gere.
2022. dec. 15. 17:11
 13/31 anonim ***** válasza:
95%
Sok nő inkább nem enne, de a fodrászt akkor is kifizetnék. Ha meg így is kifizetik, akkor hülyék lennének nem emelni.
2022. dec. 15. 17:11
 14/31 anonim ***** válasza:
48%
így se esznek, legfeljebb amit a cuki nyuszi.
2022. dec. 15. 17:16
 15/31 anonim ***** válasza:
88%
Az én fodrászom szerint már a nyári áremelkedéssel (nyilván a megélhetés költsegei is nőttek az embereknek, nem csak a fodràszé, ami miatt amúgy is kevesebb jut hajvágásra) is drasztikusan csökkent a vendegszám, sőt szerintük igazán jól keresni évekkel ezelőtt lehetett. Szerinte egyértelműen kevesebbet járnak az emberek. (Barber, ahogy ők fogalmaznak az egyik legjobb BP-n) Szóval valami csoda hely ez a gyakori, valami csoda folytán, itt csak olyan fodrászok vannak, akik végtelenségig emelhetik az árat.
2022. dec. 15. 17:18
 16/31 anonim ***** válasza:
88%

Én inkább onnan közelíteném meg a kérdést, hogy akik olyan fodrászhoz járnak, ahol ott hagynak 30-40 ezret egy alkalommal (lsd. #11), kevésbé árérzékeny réteg, továbbá náluk máshogy jelentkezik a válság. Pl. úgy, hogy a saját cégében az éves növekedés meredeksége csökken (nem a növekedés), vagy a munkahelyén nem kapott egészen infláció követő béremelést, így 5-10%-al kevesebb jut. Havi szintre bontott 7 számjegyű profit vagy fizetés esetén nem az lesz a kérdés, hogy ami eddig 35 ezer volt, azt 45-ért is igénybe veszi-e.

Az akit olyan súlyosan érint a válság, hogy egy havi pár eft-os szolgáltatást amit eddig igénybe kellett vennie, át kell gondolnia, az eddig sem járt fodrászhoz, ha járt is, olyanhoz aki eddig 3-4 (ffi) vagy 7-8 (nő) ezerért vágta a hajat, és most 1-2 ezerrel drágább. Az pedig az ő pénztárcájuknak is belefér.

2022. dec. 15. 17:30
 17/31 anonim ***** válasza:
84%
Nekem nem emelt sokat a fodrászom. Festés + vágás 17 ezer, pedig egy nagyon jó budai fodrászról van szó. Van fodrász, aki ugyanezt 30-40 ezerért csinálja, na azt körberöhögném. Ez kész rablás és jó hülye is az, aki ennyit kifizet érte.
2022. dec. 15. 17:52
 18/31 anonim ***** válasza:
87%
Egy haj+szakáll havi 9k jattal, lehetne ennél olcsóbb is, de bírom a borbélyomat, ennyit kibírok.
2022. dec. 15. 18:07
 19/31 anonim ***** válasza:
100%
6# Még! Aztán majd elkezdenek jóval ritkábban menni.
2022. dec. 15. 18:38
 20/31 anonim ***** válasza:
100%

Nem járok fodrászhoz. Magam nyírom formázom, festem a hosszú hajam.

Minek költenék olyanra amit magam is meg tudok csinálni.

Én sem értem az embereket, ennyire jól keresnek hogy csak úgy szórják a pénzt fidrászra, körmösre, pillásra.

Minek?

2022. dec. 15. 18:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!