Az tényleg igaz hogy huszonéves fodrászok nettó 600-700 ezret keresnek havonta?
Nézzünk egy férfi fodrászt. Tegyük fel, hogy egy hajvágás fél óra és ezért 3 ezret kér el. Napi 8 órát dolgozik és mivel jól menő fodrász, naponta 7 órát ténylegesen dolgozik is, tehát van 14 vendége. Ez napi 42 ezer forint bevétel.
Átlagosan dolgozzon havonta 20 napot (nincs fizetett szabadsága!), ez havi 840. Kifizet KATA-ra havi 50-et, az üzlethelyiséget bérli mondjuk 80-ért, az eszközeinek cseréje, egyéb felhasznált anyagok ára egy hónapra leosztva mondjuk legyen megint átlagban 50. Így marad a végén 660 nettó. Szóval igen, kereshetnek annyit.
Csak hát ugye sok a bizonytalanság. Szerintem nem tud egy fodrász sem ilyen kihasználtsággal dolgozni, amit én írtam, tehát nem 8 órát lesz bent, hanem 10-12-őt. Hétvégén is dolgozni fog, mert sokan csak akkor érnek rá. Lehet, hogy drágább egy fodrászathoz megfelelő üzlethelyiséget bérelni (fingom sincs), nem tudom pontosan milyen egyéb költségei vannak (az 50-nél csak a hasamra csaptam).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!