Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit tegyek, ha rezidens...

Mit tegyek, ha rezidens orvosként nem bírom felvenni azt a munkatempót, amit az adott osztály követel?

Figyelt kérdés

Sürgősségin vagyok 2 hónapot és én ezt a rohanó betegállás tempót egyszerűen nem bírom. Folyton le vagyok maradva, ha meg begyorsítok nem tudok alaposan beteget vizsgálni, panaszokat írni. A választott szakirányom nagyon nyugis, én ezt a munkatempót egyszerűen nem bírom kövezni.

Mit tegyek? Kimondottan lecseszve nem voltam, de már utalgattak rá h illene "begyorsulni".

2022. dec. 12. 20:04
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen meg tudlak érteni . Én ötödéves vagyok és nem tudom elképzelni magamat a sürgősségin. Egyszerűen valakinek nem való ez.

Kb.minden szakorvosképzés része a sürgősségi gyakorlat( leendő mikrobiológusnak, szemésznek, onkológusnak is kell), pedig ezeken a helyeken alig van akut helyzet.

Szerintem próbálj meg rendszerezni , esetleg írj táblázatokat , hogy adott tünetekkel mik jöhetnek számításba, stb. Több gyakorlatvezetőm hord magánál ilyeneket, ez nem ciki, gyorsan utána tudsz nézni a dolgoknak . Inkább legyél kicsit lassabb , de alaposabb, mintsem valami nagy dolgot nézz be.

Az pedig a rendszer hibája , hogy nem készítenek fel erre… nyári gyakorlatokat lehetne a sürgősségin csinálni , akár évközben is lehetne többször pár napra kötelező jelleggel. A hatodévben édes kevés az a két hét gyakorlat.

2022. dec. 13. 11:42
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Semmit. Csak 2 hónap, csináld, ahogy tudod (a tőled telhető legjobban) és kész. Gondolom az elején vagy még, biztos gyorsulni fogsz egy kicsit, de ha nem, hát ez van. Legalább tudod, hogy jól döntöttél, mikor nem a sürgit választottad szakiránynak.

Amúgy baromi kevés orvos van szerintem, aki gyorsan ÉS jól/hatékonyan/alaposan tud dolgozni. A legtöbb vagy gyors, de cserébe kevésbé alapos, vagy alapos, de marha lassú.

2022. dec. 13. 14:40
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Ne aggódj, minden kezdet nehéz! Én ugyan nem orvos vagyok csak szakdolgozó de már 30 éve. Egyet ne felejs el! Az egy dolog hogy van valamihez végzettséged! Az igazi tanulás csak ezután következik. A mindennapi tapasztalatszerzés a manuális készség, akár egy vénakanül,.meg hogy hogyan férsz jobban oda a beteghez...Ne aggódj hogy mások mit gondolnak, vagy mondanak. Az az ő gondolatuk ne törődj velük,mind végigjárták ezt a rögös utat! Tudod rögös út vezet a mennyország felé.😊
2022. dec. 13. 20:47
 14/19 anonim ***** válasza:
15%
felhigult jocskan az orvosi szakma.. okj mar eleg a mutoshoz
2022. dec. 13. 23:59
 15/19 NTBS ***** válasza:
100%
Tarts ki, jobb lesz. Csak, ne add fel.
2022. dec. 22. 19:21
 16/19 anonim ***** válasza:
18%
Bírd ki. Törekedj a tempós munkavégzésre, de ne hibázz.
2022. dec. 26. 22:43
 17/19 anonim válasza:
100%
Nem vagyok sem a kapkodás, sem a pöszmötölés híve, a gyors, és alapos problémamegoldást kell gyakorolni. A profizmus csak rutinnal elsajátítható, ezért nem várhatják el tőled a folyamatos felkészültséget és tempót, de passzív sem lehetsz. A két hónapos gyak alatt belekóstolsz a sürgősségi betegellátásba, ami nem olyan vészes, mint amilyennek elsőre tűnik. Az a nagy előnye, hogy műszak után egyenesen húzhatsz haza. Nincs papírmunka, beteggondozás. Ellenben akkor és ott mindig felkészültnek kell lenni. Én pl. azért nem tudnék belgyógyász lenni, mert abba őrülnék bele, hogy minden pácienst évekig nyomon kell követni.
2023. jan. 6. 23:39
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Mi van veled kérdező? Javult a helyzet?
2023. jan. 7. 12:52
 19/19 A kérdező kommentje:
Nem sokkal, de aranyos vagy, hogy megkérdezted. De már csak ezt a hónapot kell kibírni :)
2023. jan. 8. 09:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!