Megéri háziorvos irányba szakosodni általános orvosi diplomával? Mennyit keres saját praxisban egy háziorvos, nettóban?
Rezidens ismerősöm ösztöndíjjal nettó 600at kap, mellé még beügyel.
Engem egy szakorvos fizuja érdekelne. Köszönöm.
Én is most már erre felé kacsintgatok …
( bár nálam Svájc a cél)
Két éve lettem szakorvos. Fizu nettó 400 ezer. A praxis finanszírozásból viszont marad havi kb 800 ezer- 1 millió forint amit osztalékként kiveszek. A rendelés mellett ügyelek is, ott az óradíj 4200 körül van, meg van egy másik munkahelyem is bruttó 20000-es óradíjjal.
Kb. másfél millió nettó jön ki. összességében.
A megbecsült polgár rész viszont egy vicc. Összességében nekem az a véleményem, hogy abszolút nem éri meg orvosnak menni. Én az egész fiatalságomat rááldoztam erre a sz.rra, most se feleség, se család, semmi, van a munka oszt ennyi.
Sajnálom utolsó , mert egy jó háziorvos kincset ér . :(
Nekem a mostani háziorvosom tényleg rossz( szakmailag és emberileg , piszkos neki a munka), viszont a gyermekorvosom anno nagyon szuper volt. Lelkiismeretes, segítőkész , szakmailag próbált minél többet tenni a betegekért. Nekem ezért csábító a külföldi rendszer, mert sokkal nagyobb teret ad a háziorvosoknak. Nagyon sok vizsgálatot kérhet a háziorvos , stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!