Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A Facebook profilom alapján...

A Facebook profilom alapján fogják eldönteni, hogy alkalmas vagyok-e az adott munkakörre?

Figyelt kérdés

Elküldtem az önéletrajzomat egy logisztikai munkára, pár nap múlva vissza is hívtak, hogy szeretnének elbeszélgetni velem, de nincsenek meg elégedve a facebook profilommal.

Az volt a legnagyobb problémájuk, hogy nincsen rendesen kitöltve. Sőt nincsen rajta semmilyen adatt rólam. Előző munkahelyek, és tapasztalatok.

Mondtam nekik, hogy ezek mind ott vannak az önéletrajzomban, de az nekik nem elég. Látták hogy miket kedvelek, filmek és zenék, és nem tetszett nekik.

Most komolyan már itt tartunk, hogy a facebook alapján döntik el, hogy alkalmas vagyok-e az adott munkára?

Ez egyszerre felháborító és nevetséges is!

2022. dec. 10. 13:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
93%
A törvény ezt tiltja, jelentsd fel őket.
2022. dec. 10. 13:34
 2/13 anonim ***** válasza:
85%
Lehet. Van ahol már a jelentkezési űrlapon is meg lehet adni.
2022. dec. 10. 13:36
 3/13 anonim ***** válasza:
92%

Hát, nem tudom mennyire dobálnak állásajánlatokkal, de lehet, hogy én már a telefonban elküldtem volna őket valahova. Igen, meg szokták nézni a FB-profilt, de leginkább azért, hogy valamennyire képet kapjanak a személyiségedről. Ezért nem árt, ha az ember frissíti, rak fel egy-két normálisabb fotót, meg olyan témákban oszt meg, ami nem visszatetsző a nagy átlagnak.

Viszont ezek alapján nem dönthet a felvételről.

2022. dec. 10. 13:40
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Ó, ha ennyire szeretnek facebookozni, nyilvános bejegyzésként megosztanám az ámokfutásukat (név nélkül, hogy ne tudjanak ellenem semmit se tenni). Nézegessék csak a saját szégyenüket. Kiposztolnám az e-mail szövegét kitakarva a cégnevet vagy csak leírnám a sztorit nyilvánosan utóirattal, hogy ha ezt olvassák, üdvözlöm őket és mint ahogy arra már rájöhettek, kurvára nem vagyok rájuk kíváncsi.
2022. dec. 10. 13:53
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Melyik volt ez a cég?
2022. dec. 10. 14:11
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Semmi köze hozzá mit osztasz meg a közösségi oldaladon. Nekem pl ismeretlenek nem is látnak semmit.
2022. dec. 10. 17:41
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek a harmadikkal, hacsak nem ez az egyetlen lehetőségem, egy e-mailben válaszolva leírnám nekik, hogy emiatt a viselkedés miatt nem kívánok náluk dolgozni. Nem tudom mekkora cég, de erre az e-mailre a legmagasabb főnökig, mindenkit, akinek csak tudom a címét, rátennék.

Nem vagyok egy megosztós meg bosszúforraló fajta, de komolyan jó ötletnek tűnik a facebookon posztolás is. Vagy a cég oldalán egy egycsillagos értékelés ezzel a történettel esetleg.

2022. dec. 10. 20:02
 8/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat mindenkinek.

Lenne más munkalehetőség is, de azt csak januárban tudnám elkezdeni.

A facebook profilomat megfogom változtatni, főleg úgy, hogy alig szoktam használni, havonta 1x ránézek.

A cégneve: Grosshaus Hungaria Kft.

Feljelenteni nem szeretnék senkit, mert se időm és energiám sincsen, ilyen hülyeségekre. Csak furcsának találtam, hogy egyes cégeknél, ez így működik.

2022. dec. 10. 20:55
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Úristen, ez komoly?

Amúgy állítsd privátra a facebook profilodat! Mindent! Aki nem az ismerősöd, az ne lásson semmit se rólad.

2022. dec. 10. 23:21
 10/13 anonim ***** válasza:
47%
Ha havonta egyszer nézel rá, akkor nincs rá se szükséged, se igényed. Töröld. Nem kötelező, hogy legyen facebook profilod.
2022. dec. 11. 00:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!