Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szakmai tapasztalattal rendelk...

Szakmai tapasztalattal rendelkező, de friss diplomás fizetés Pesten?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Túlzás lenne szerintetek 3 év egyetem alatt szerzett szakmai tapasztalattal (közgazdasági) 320-350 nettó bérigényt megadni fővárosban?

Én úgy gondolom, hogy figyelembe véve a tapasztalatokat és a jelenegi brutális mértékű inflációt, ennyit el lehet várni.

Van két ismerősöm, akik tavaly végeztek ugyanezen a szakon, egyikük még kevesebb tapasztalattal is és bruttó 550-600(!)-at ajánlottak.

Merhet az ember ennyi kérni?

Nektek mi a véleményetek/tapasztalatotok ezzel kapcsolatban?

2022. dec. 6. 14:35
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

Na az mondjuk nagyon kemény. Főleg mérnökként, biztos nem állapodnék meg annyiért, ez pofátlanság. És tudod hányan el vannak itt tévedve ezen az oldalon? Hogy diplomásként neked 600-700 ezeket kéne adjanak?:D hát kiröhögöm.

Szerintem diploma után - és nem büfészakokról beszélek - mindenkinek minimum 320-350 járna tisztességesen kezdésnek(!) Főleg ekkora infláció mellett? Mit akar valaki 270-nel Jézusom..

Én tervezek leülni a céggel egyébként, amint megszűnik az szja mentességem is, mert szerintem annak kellene jogosan járnia, amit így kapok meg anélkül. Tehát ha jól teljesítek, akkor adják meg. Nekem anélkül nettó 380. Ha elveszik az szja-t, az kevés.

2023. febr. 9. 13:00
 22/27 anonim ***** válasza:
28%
A te munkad ennyit er, nincs ezzel gond.
2023. febr. 9. 13:15
 23/27 A kérdező kommentje:

Na most erre addig nem reagálok, míg ez nem egy kerek egész válasz. Tehát fejtsd ki mire gondolsz, kérlek. Dee úgy, hogy az előző válaszoló is hallja, aki mérnökökről beszélt 270 nettó fizetéssel. (:

Meg a pedagógusok, akik a jövő nemzedékét nevelik ki éhbérért. Figyelek.

2023. febr. 9. 13:35
 24/27 anonim ***** válasza:
50%

Egyszeru a dolog, kulonosebb kifejtest nem igenyel. A munkaeropiac kereslet-kinalat alapon mukodik. Ha elvegzik ezek a diplomas felkegyelmuek ennyiert a munkat, akkor nyilvan nem fog a munkaltato tobbet fizetni nekik, legyen az az allam, vagy barki mas.

Mint ahogy te sem fizetsz tobbet a boltban a kenyerert, mint amennyiert megkapod.

2023. febr. 9. 13:48
 25/27 anonim ***** válasza:
45%
Sajnos aki közlekedésmérnököt végzet mint én az örül ennek a 240nek is mint én. Hát ez van. Ilyen fizaval a nőkről is lemondhatok.
2023. febr. 9. 14:31
 26/27 A kérdező kommentje:

Jó persze, ezt értem. Akinek módjában áll váltson és ne viselje el, hogy ennyit akarnak neki adni. Csak az a baj, egy fecske ebben nem csinál nyarat. Ha a másik 90% megelégszik a diplomájáért ennyivel, azt a másik 10-et akik meg azt mondják nem bocs ez vicc ez nem elég, elküldik a bánatba, hogy akkor sírjon máshol.

2023. febr. 9. 14:34
 27/27 A kérdező kommentje:

Van egy műszaki menedzser ismerősöm, ő igaz vidéken, de közel ennyit kap szintén..

Én értem amúgy, hogy most minden az infó meg programozás, de itt tartunk, hogy már gazdasági és mérnöki diplomákat se fizetnek meg sok helyen, ami régen a "büfészakoknál" volt csak így jellemző.

Ha ezt tudom, elmegyek fogtechnikusnak, vagy valami hasonló szakmába, ami nőként is végezhető maszekban (körmösön meg fodrászon kívül, mert abból Dunát lehet rekeszteni) szarrá keresem magam. De sokan 5 évet leizzadnak a diplomáért. Azt akarják, hogy hülyüljünk el amúgy, ne akarj tovább tanulni. Bezzeg gimnáziumban mi mást se kaptunk, hogy tanulj tovább mert olyan kvajó lesz..

2023. febr. 9. 14:40
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!