Hogyhogy nem tudok meggazdagodni? Gépészmérnök vagyok, szüleimmel lakok, csak kaját meg rezsit fizetek, de így is baromi lassan haladok.
450 netto?
Akkor valószínű még a hr-es lánykák is többet keresnek a Mérnökúrnál..
Szerintem így, hogy szüleiddel élsz havi 200-ból kényelmesen meg lehet élni, ami évente 4m+ megtakarítás befektetésbe (amennyiben valóban lakás a cél). 10 év alatt már egy budapesti panel ára.
Hány év alatt gyűjtöttél össze pár milliót havi 600 nettó bevétel + éves bónusszal? Mire mennyit költesz egy hónapban? Egy hónapban bármennyi fizetést el lehet költeni, tőled függ mire szánod!
17: Otthon meg tudsz élni 100-ból, az év végi bónuszt is elteszed, így évi 6,5 Milliót elteszel, 3 év alatt van lakásod KP-ra.
Ha befekteted, akkor akár előbb is.
Engem is érdekel, ez mért nem megy neked.
450 ezer nettot keresel? Az en csaladomba, ismeretsegi körömben böven az atlagos kereset felett vagy.
Hasznald ki amig a szüleiddel lakhatsz, addig tudsz a legjobban sporolni. Persze bizonyos eletkor utan, jobb egy sajat lakas / vagy alberlet.
Amugy en is hasonloan vagyok, evek ota gyüjtök, sporolok, de olyan mintha valahogy sose sikerülne. Bö 7-8evvel ezelött kineztem egy kertes csaladi hazat, pest megyeben. Akkor volt 35-40 millio
Ekkor kezdtem el tudatosan sporolni ra.
(jelentem a mai napig nem gyült össze, de ugyan ez a kertes csaladi haz jelenleg 80 millio forintba kerül.)
Azt erzem ez egy ördögi kör. HITELMENTESEN szerintem kb.nyugdijas leszek mire lesz sajat ingatlanom.
“Azt erzem ez egy ördögi kör. HITELMENTESEN szerintem kb.nyugdijas leszek mire lesz sajat ingatlanom.”
Ameddig kevesebbet keresel, mint amennyivel nőnek az ingatlanárak, addig sose lesz…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!