Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ez szerintetek komoly állásajá...

Ez szerintetek komoly állásajánlat?

Figyelt kérdés

Jelentkeztem egy pozícióra egy ingatlankereskedő céghez, ahonnan ma visszahívtak. Az ajánlat úgy nézett ki, hogy 350 nettó a fix bér, plusz jutalék az eladott ingatlanokból. Az volt nekem a fura, hogy elég könnyen alkalmasnak találtak a feladatra, illetve nem szükséges hozzá B kategóriás jogosítvány. 40 ezer lenne egy képzés díja, amit visszaadnának azután, miután elkezdek dolgozni.

Szerintetek komoly ajánlat?

2022. nov. 24. 15:26
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
ha van rendes szerződés akkor igen (kétlem hogy lesz ilyen)
2022. nov. 24. 15:33
 2/10 A kérdező kommentje:

Abban kételkedsz, hogy lesz e rendes szerződés?

2022. nov. 24. 15:37
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Neked kell fizetni a képzés díját? Ez már gyanús.
2022. nov. 24. 15:43
 4/10 A kérdező kommentje:

Meg az, hogy nem kell jogosítvány. Azt mondta a hölgy, hogy bárhogy eljuthatok a megadott ingatlanokhoz.

Olyan rossz ez, mert az ember keresi az állást, és kétségbeesésében könnyen beleugrik bármibe.

2022. nov. 24. 15:48
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Sosem hallottam még olyat komoly helyen, hogy előre kifizettetnék a képzés díját. Nem szokás. Ha idő előtt felmondász, és benne van a szerződésben, hogy vissza kell fizetni x összeget, az okés. De így, nagyon átverés szaga van.
2022. nov. 24. 15:56
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha gondolod jelentkezek én is ezekkel a feltételekkel, lássuk nekem is ezt mondják-e.
2022. nov. 24. 15:58
 7/10 anonim ***** válasza:

6: Ez izgi.

Kiváncsian várom.

2022. nov. 24. 16:59
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Az semmiképpen nem normális ha ők kérnek pénzt tőled.

Értem, hogy van betanítás. Ilyenkor általában a cég benyeli ezt a költséget, vagy a betanítás idején kevesebb fizetést kapsz.

Olyan nincs, hogy neked kell fizetned egy képzésért.

Inkább lehúzásnak tűnik a dolog.

Ha netántán még megkockáztatnád, akkor írd meg nekik, hogy szívesen kifizeted, de előtte írásban tegyenek ajánlatot, írjanak veled munkaszerződést és utána.

2022. nov. 24. 17:07
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Tipikusan az ilyen ügynöki munkás cégek szokták csinálni.

Az esetek 99%-ban jó, mert a bevétel a képzésekből jön (általában nem elég egy, de ha már befizettél 40-et, akkor a következő 40-re sem fogsz nemet mondani), másrészt nekik mindegy. Ha megragad jó, ha nem ragad meg, úgy is jó, ők pénzüknél vannak

2022. nov. 24. 17:19
 10/10 A kérdező kommentje:
Kicsit kutakodtam a cég után, nem tűnnek megbízhatónak. Állítólag nem jelentenek be, meg nem is fizetnek rendesen. Inkább visszautasítottam az ajánlatot, így vagyok nyugodtabb.
2022. nov. 25. 11:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!