Mitől jobb a közszféra, közigazgatás, mint a versenyszféra, ha alacsony a fizetés és sok a munka a közigazgatásban, akkor miért nem váltanak az ott dolgozók versenyszférára?
Két éve beadtam mesterdiplomával egy nyüves kormányhivatali ügyintéző alja helyre a megyeszékhelyünkön. Levélben mert az emailt nem hiszem, hogy ismerik. Na jött is a levél, hogy nem nyertem felvételt. Na az a nyüves 180k nettós állás folyamatosan megvan hirdetve évek óta.
Ezek szerint senkit se vesznek fel még havert sem?
Persze a BKV meg a MÁV jól fizetne, de irodába kívülről ember legyen aki bejut. Lassan marad a gyári droid szerep ami elkeserítő.
Csak tudnám mi értelme van ugyanazt az állást újra és újra hirdetni.
Pl. a vízügynél, ahol még prolibb fizetések vannak is megcsinálják ezt. Kétszer hívtak be interjúra és kb. 170 ezer volt amit ajánlottak meg a kis alamizsna árvizes pénz.
Az egyikre felvettek egy elvileg olyan végzettségűt a másikat meg újra és úja hirdetik.
Gyárba viszont legvégső esetben szeretnék menni.
Utolsó hol élsz?
Nyiregyhaza környéke?
És igen ahogy mondtam nagyon nehéz bekerülni halálig vannak itt kb
Szolnok környéke.
Ezért is igyekszem most már Budapest környékén elhelyezkedni, de a bejárást nem értékelik nagyon pedig ilyen bérekből ott nem futja egy albérletre. Főleg nem az elején.
Hát a vízügy és a kormányhivatal igen.
Persze most van tesco meg egy rakás rabszolga gyár ahol elvárják, hogy menj be minden szombaton ahogy hallom.
Bár szép lassan el kell fogadni, hogy feleslegesen tanultam és nem vihetem itthon semmire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!