Beosztott vagy vezető lennél szívesebben?
2 évig dolgoztam egy vállalatnál beosztottkent, kb. semmit nem kellett magamnak megszabni, gondolkodni, csak gépiesen csinálni 7:00-15:00-ig amit elémraktak, szigorú szünetrenddel.
Fél éve pedig vezető pozícióba választottak, nincs megszabva mikor mit kell csinálnom és hogyan, nincs beosztva az időm, stb. A fizetésem közel 4-szeresére emelkedett így. A problémám az, hogy nem tetszik ez az új munkakör, sokkal jobban éreztem magamat mikor megszabták mit csináljak, nem kellett semmin gondolkodnom, vagy magamnak beosztani az időt, a feladatokat. Normális az ha visszavágyok sima beosztottnak, pedig szarabb volt a fizetésem?😞 Ti melyiket preferálnátok jobban? A visszaváltás sajnos nem opció, állami szektorban vagyok vezető, a kollégák már felettesként tekintenek rám.
26/L
De, anyagilag abszolút jobb lett. Viszont eddig 8 óra munka, ami 0 gondolkodással telt, nem fárasztott el, közben és utána is bármit tudtam csinálni, hiszen munkában nem kellett gondolkodnom.
Most pedig teljesen kimerülten megyek haza, illetve munkaidőben sem tudok már olvasni, facebookozni, bármit csinálni 😞
Normális, vannak ilyen típusú emberek. Nálunk is van egy, bár ne lenne. Egyszerűen nem vagy alkalmas vezetőnek. Válts és kész.
Én voltam sima alkalmazott, jelenleg 14 embert vezetek úgy, hogy szervezetileg is alám tartoznak, meg még kb. 10-12 ember munkáját koordinálom részben úgy, hogy szervezetileg nem tartoznak alám, de nem lépnék vissza. Sokkal jobban élvezem, hogy valós súlya van a döntéseimnek, egyáltalán hozhatok olyan döntéseket, amik a napi munkavégzés felett előreviszik a céget stb. Nem vagyunk egyformák.
"Állami szektorban vagyok vezető"
Azért ha a magyar állami szférában megerőltetőnek érzi valaki a "vezető" beosztást, ami arról híres, hogy inkompetens, de hűséges balekokkal legyen megtöltve az összes intézmény, akkor elég kétségbeejtő a magyar valóság....bár eddig is tudtuk :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!