Mennyire baj, hogy alacsonyabb bérigényt adtam meg? Más is volt már így?
Az cumi.
Fel fognak venni és gürizhetsz éhbérért.
Mi legutóbb többet ajánlottunk a jelentkezőnek, mint amit kért. Nem ez az általános, de én nem akartam bérfeszültséget a csapatomban.
A legtöbb helen felvesznek és annyit fizetnek, amennyit kérsz, ha az kevesebb volt mint a többieké. Amíg rá nem jössz, és le nem lépsz máshová.
Sok mindentől függ, de így ha felvesznek, jól dolgozol később jobb bérpozícióba kerülhetsz.
Én is lőttem alá magam, 50 ezerrel, felvettek, elégedettek voltak 1 év után emelték.
Velem most volt egy ilyen eset. Mivel még nincs szakmai tapasztalatom, szerettem volna ezzel is érzékeltetni. Nekem most a legfőbb, hogy átfogóbb tudást szerezzek ezen a területen. De felhívtak és a megadott bérsávnál 70-90 ezer forinttal többet ajánlottak. Elfogadtam.
Egyébként amit a fent írtak, hogy ne legyen bérfeszültség, szerintem azért is ajánlottak többet, meg ha több a bérigényed, mint amennyi járna a tudásod után, lejönne a főnöknek, hogy te csak a pénzre mész. Természetesen ez már más tészta a sok év tapasztalattal rendelkezőknél, mert vannak akik +20% bérért váltanak munkát.
Szerintem is általában többet adnak, mert nem akarnak bérfeszültséget.
Viszont ha nagyon alálőttél, nem fognak felvenni, mert nem vesznek komolyan.
Velem is volt már ilyen. Nekem végül többet adtak, mint amennyit kértem, innen gondoltam, hogy alacsony volt a bérigényem.
Nem csináltam belőle problémát, nagyon örültem, hogy felvettek, mert nem nagyon lett volna más lehetőségem a környéken a szakmában dolgozni, plane pályakezdőként. Azóta folyamatosan emelgetik a fizum is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!