Mennyire reális, hogy valaki kitör a reménytelenségből közel a 30hoz?
Ilyenekre gondolok:
8 általánosa, vagy érettségije van és elkezd valamit tanulni, belekezd valami vállalkozásba (amihez nem kell semmilyen képesítés), akár illegális dolgok.

" Ha nem sikeres a munkájában, akkor mitől lehetne sikeres valamilyen egyszemélyes vállakozásban"
Talán azért mert nem függ össze a kettő?
Alkalmazottként max seggnyalással lehet előre jutni, ha olyan cégnél dolgozol egyáltalán ahol van hova egyáltalán előrelépési lehetőség.
Ev-ben meg kb határ a csillagos ég.

Ez hogy képezze magát az ember úgy hülyeség ahogy van
Én 21 évesen szereztem a gazdasagi diplomámat. Nem tudtam vele elhelyezkedni mert nincs ismeretségi köröm. Az önéletrajzokra meg nem válaszoltak.
Miért nem válaszolnak? Mert olyan mint a társkeresés nekünk férfiaknál. Egy nőre rairnak 10000-en, a nők meg kiválasztanak egyet
Engem meg az aldiba sem vették fel.
Aztán elvégeztem OKJ szakmákat de gyakorlat hiányában szintén ez volt.
Most közel egy hónap múlva leszek 30 éves, és alkalmi munkáim voltak. És mindezt miért? Mert 6-7 ev alatt senki nem segített abban hogy betesz engem valahova. Hogy tudjak szerezni tapasztalatokat. Szégyen a munkaltatok részéről. Hányok és tőle. Meg attól is hogy így megy az álláskeresés. Majd egy hr-s kavezgatos kisasszony eldönti másnak az életet mi?

A reménytelenségből ki lehet 30 évesen, még nem vagy öreg. Fizikailag még bírod, agyilag is rendben vagy még. Ez sokkal nehezebb lesz 20-30 év múlva.
Ha viszont azt kérdezed, hogy lehetsz-e még "gazdag", akkor szerencse nélkül nem. Magyarországon elég kicsike a társadalmi mobilitás. Szó szerint olyan különbségek vannak, amiket generációk alatt lehet csak behozni.

14-es: Akkor te soha a büdös életben nem jelentkeztél a profession.hu vagy a cvonline keresztül állásokra. Tehát te szerinetd én vagyok abban a hibás hogy beküldöm az önáletrajzokat, beküldök hozzá motivációs levelet. És tegyem össze a két kezemet hogy majd félév után közlik hogy nem ön nyerte meg az adott poziciót.
Bemásolok neked egy ilyen mailt amit kaptam.
Tisztelt Pályázó!
Köszönettel vettük jelentkezését a betanított és segédmunkás pozícióra.
Sajnálattal értesítjük, hogy a kiválasztási folyamat során nem Ön nyerte el a megpályázott állást.
Köszönjük szíves együttműködését, és további sok sikert kívánunk álláskereséséhez.
Üdvözlettel:
Kalipron Kft.
És ez egy betanitott munka. Tehát még csak nem is szakmabeli.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!