Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy lehet a leghamarabb...

Hogy lehet a leghamarabb legálisan 5millió forintot összegyűjteni?

Figyelt kérdés
Németül és angolul beszélek, és érettségim van. Arra gondoltam, hogy kimehetnék külföldre dolgozni. Mivel szakmám nics, ezért vendéglátásba(bár most pont vége a szezonnak, láttam, hogy vannak olyanok is, akik már régóta kint vannak és benne dolgoznak, mégis küzdenek a munkakereséssel) vagy gyárba. Vannak olyan munkák, ahol szállást és ellátást is adnak. Mennyi idő alatt lehet kb. megkeresni 5 milliót? Csak külföld az opció vagy Magyarországon is van rá lehetőség?

2022. okt. 23. 17:43
1 2
 1/13 anonim válasza:
81%
Gödi Samsung.
2022. okt. 23. 17:54
 2/13 anonim ***** válasza:
71%

Normális esetben úgy hogy magasan végzett szakértőként számlázod a napi 700-800 EUR-t a klienseknek.

Tudás nélkül sok sok órával és gürivel külföldön.

2022. okt. 23. 18:38
 3/13 anonim ***** válasza:
72%

Hát van olyan, hogy síszerzon...:)

Meg egész évben van fürdőszolgáltatás, itthon is vannak termálhotelek, a nyelvtudással keresett lehetsz.

De taníthatsz is, 5000 Ft/60 perc a magánóra tanár+bölcsész vagy valami spec. nyelvterület. Te 3000-t elkérhetsz, ha tudod tanítani.

Anyanyelvi szinten beszélsz? Mert akkor szinte bármit kereshetsz vele.

2022. okt. 23. 19:25
 4/13 A kérdező kommentje:

Angolból közel vagyok az anyanyelvi szinthez, viszont nem a könyvekből tanultam a nyelvtant, és bár szerintem tudom helyesen használni, nem tudom elmagyarázni úgy, ahogy az egy könyvben le van írva. Németből kb. középszinten vagyok, de nagy háttértudásom van. Ha kiköltöznék eleinte nem sokat beszélnék, viszont 1-2 hónap ottlét után folyékonyan tudnék szerintem(nyelvtani hibákkal).

A síszezon jó lehetne, csak azt nem tudom még kezdeni, mert egyelőre egyetemre járok, a következő félévben gondolokozom passziváltatáson, akkor meg már nem tudok elkezdeni dolgozni szerintem.

Azért köszönöm a tippeket!

2022. okt. 23. 19:55
 5/13 anonim ***** válasza:
42%
Chaturbate
2022. okt. 23. 19:58
 6/13 anonim ***** válasza:
Vannak Magyarországon is gyárak ingyen szálláslehetőséggel.
2022. okt. 24. 04:23
 7/13 anonim ***** válasza:
57%

“ Angolból közel vagyok az anyanyelvi szinthez, viszont nem a könyvekből tanultam a nyelvtant, és bár szerintem tudom helyesen használni, nem tudom elmagyarázni…”

Tehát közelében se vagy egy felsőfoknak se. Mert ha anyanyelvi szinten tudsz egy nyelvet akkor nem “szerinted” tudod helyesen használni, hanem a valóságban is és elmagyarázni is el tudod, hiszen érted.

Menj ki vendéglátózz. A létminimumon túl ne költs semmire és 5-10 hónap alatt össze is hoztad, annak függvényében, hogy kapsz-e szállást és melyik országba mész.

2022. okt. 24. 15:22
 8/13 A kérdező kommentje:
Van felsőfokú nyelvvizsgám.
2022. okt. 24. 15:57
 9/13 anonim ***** válasza:
34%
Felsőfokú nyelvvizsga nem jelenti, hogy anyanyelvi szinten lennél.
2022. okt. 25. 10:57
 10/13 A kérdező kommentje:

Tisztában vagyok vele. Viszont a 7-es azt írta, hogy a felsőfokhoz sem vagyok közel. És ha felsőfokúm van, az már elég közel van az anyanyelvi szinthez is.

Egyébként azért írtam, hogy szerintem tudom helyesen használni, mert én úgy gondolom, hogy helyes, és a nyelvvizsgáimon is az íráskészség résznél csak nagyon kevés hiba volt. Lehet, hogy vannak kissebb hibáim, amiket még nem vettem észre, de senki nem említette, és meg is értenek. Elmagyarázni meg el tudom a legtöbb részt, úgy ahogy én megértettem, de az nem biztos, hogy mindenkinek jó. És attól, hogy értem, nem kell hogy el tudjam magyarázni. Magyarul is tudok anyanyelvi szinten, de ez nem azt jelenteni, hogy tudnék nyelvtanból korepetálni.

2022. okt. 25. 13:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!