Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egy professzionális önéletrajz...

Egy professzionális önéletrajzba mit érdemes beletenni?

Figyelt kérdés

- első kérdés, hogy kell e csatolni önarcképet? Én régebben csatoltam, majd egy HR-es kivette, hogy úgy a profi. Bár pl. LinkedIn ami profi, ott célszerű és szokott lenni kép az életrajzok mellett.

- a munkaköröket érdemes részletezni? vagy csak megemlítem a pozíciót és a cég nevét.

- magamról érdemes említeni néhány szót, ezt a hagyományos "motivált, csapatjátékos, stb stb. vagyok" részt bele kell tenni írásban, vagy fölösleges klissé?

- hobbikat érdemes feltüntetni, vagy lényegtelen?

Egyéb hasznos tipp?

Angol nyelvű.

2022. okt. 18. 08:24
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem, igen, nem, nem.
2022. okt. 18. 08:42
 2/5 anonim ***** válasza:

Ahogy 1-es írja.

A fénykép irreleváns, én szeretem, mert jól jön a személyes interjúnál, de még senki életrajzát nem tettem félre azért, mert nem volt neki

A 2-es a legfontosabb. Egyrészt tele van a világ hangzatos pozíció nevekkel (főleg amerikai cégek, ahol mindenki ilyen-olyan manager), másrészt sok megnevezés nem ugyanazt takarja két cégnél. Ilyenkor nagyon nem árt látni, hogy valaki kb adminisztrátor szinten foglalkozott a területtel, vagy ennél sokkal mélyebben. Ebbe a részbe akár írhatsz olyan projectet is, amire büszke vagy, nyilván általános formában (pl új xy folyamat kidolgozása projectben te x területtel foglalkoztál).

A hobbikat felejtsük már el az életrajzban, főleg a "szeretek olvasni, kirándulni, sportolni" típusúakat. Ha valami olyan hobbid van, ami a munkavállalást befolyásolja (pl rendszeres utazással jár, vagy nem tudsz miatta hétvégi munkát vállalni), akkor a személyes interjún elég előhozni, lehet, hogy a céget nem is zavarja, mert nincs hétvégén sosem meló.

2022. okt. 18. 08:58
 3/5 anonim ***** válasza:

- Fénykép sokszor diszkrimináció alapja lehet, azaz valaki nem szimpatikus neked kép alapján, ezért önéletrajzokba nem szokták beletenni. Linkedin egy más világ, az nem csak önéletrajz.

- Mindenképpen érdemes részletezni és használni a munkakörhöz kapcsolódó kulcsszavakat. Ne feledd a legtöbb HR es nem fog az adott szakmához érteni, ezért úgy kell megírni, hogy érthető legyen a másik számára.

Magadról nem igazán érdemes írni mert ezek csak szavak, ezt inkább interjúban érdemes demonstrálnod.

Hobbik meg senkit se érdekelnek, hacsak nem kapcsolódik a munkádhoz valamilyen formában.

2022. okt. 18. 09:04
 4/5 anonim ***** válasza:
55%

"Fénykép sokszor diszkrimináció alapja lehet, azaz valaki nem szimpatikus neked kép alapján, ezért önéletrajzokba nem szokták beletenni. Linkedin egy más világ, az nem csak önéletrajz."

Ezt sosem értettem igazán. Én pont ezért tenném bele.

Egyrészt a múltkor jelentkezett hozzám egy srác, akinek akeresztneve neve Rashid volt (a vezetékneve még elment volna magyarnak is), és az egyik iskolája alapján a születési helyét is be tudtam lőni. Nyilván ha ez gondot okoz, akkor teljesen mindegy, hogy a fotója ott van e vagy sem.

Másrészt ha mondjuk Nagy Péternek hívnak, de roma vagyok, akkor a fotó alapján nem bukom le, behívnak interjúzni, majd szembe találom magam a rasszista managerrel. A végén úgysem fog felvenni, viszont még elszúrtam egy csomó időt az interjúra készüléssel, utazással, és magával az interjúval.

És akkor még mindig jól jártam, mert mondjuk egy webkamerás interjún az sem megy át, hogy roma vagyok, felvesznek, akkor felmondok, és a próbaidőm első hetében vágnak ki indoklás nélkül, mert erre minden joguk megvan, mondhatják is utólag, hogy ők nem diszkrimináltak, hiszen felvettek, de nem váltam be (nem mintha a próbaidő alatt erre szükség lenne).

(és ugye mindez csak a rasszizmus esetén működik, mert a női munkavállalót fotó nélkül ki lehet szúrni, aki meg csak csinos nőt akar felvenni, az úgyis megnézi személyesen).

Szóval igazából azt látom, hogy létező jelenség a diszkrimináció (sőt!), de azt nem látom, hogy a fotó nélküli életrajz erre milyen megoldást kínál.

Ezzel együtt korábban is mondtam, hogy nekem irreleváns, hogy van e fotója, de én mondjuk jobban szeretem ha van.

2022. okt. 18. 10:46
 5/5 anonim ***** válasza:
70%

Fotó: mindenképp

Munkakör részletezés: Igen, ajánlott

Bemutatkozás: Igen, de ez így valóban klisés

Hobbi: nem fontos, de bele lehet írni

2022. okt. 18. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!