Mitcsinálnál ha a fiad kamion sofőr szeretne lenni?

Mit csinálnék? Ha ő ez akar lenni, ennyi.
Én azt ajánlanám neki, hogy mielőtt döntéskeket hoz azelőtt nézzen utánna, hogy milyen is a kamionos munka, milyen pénzügyileg, milyen életstílusban.
De ezt minden karrierválasztás esetén megtenném, mert más az amit elképzelsz a fejedben meg más a valóság. Ne abból induljon ki hogy milyen egy Eurotruck szimulátor, mert az nem fedi le a valóságot.

az en apam is az, es anno mikor a haverjai kerdeztek hogy en is az leszek-e azt mondta hogy kizart dolog ! … rosszul gondolta :D
De azt azert hozzatennem hogy o megelhetesi kamionos, nekem meg az eletem, es fullra elvezem az egyedul letet meg a tobbi velejarot (habar azt a luxust hogy akkor megyek el wcre amikor kedvem szottyan mint otthon azert hianyolom de hat ez van )

Nagyban függ, hány éves gyermekről van szó! Amennyiben tizenéves, akkor szülőként én próbálnék minél több információhoz jutni az adott területről,(ebben az esetben a kamionos (fuvarozó, sofőr)) munkákról, szakmáról. Ha mód van rá személyesen a gyerekkel keresnék fel ilyen munkahelyet.
Mindenen ötlet mellett a továbbtanulást szorgalmaznám! Letörni nem szabad a fiatalt, viszont meg kell értetni vele, kamionos később is lehet, amikor már van szakmája, végzettsége. Természetesen, szülőként mérlegelni kell a gyerek képességeit. A leggyengébb képességgel is lehet alapszakmát tanulni! Az érettségi sem megy mindenkinek, ám OKJ szakképzés legyen a kezében, mielőtt kamionos lenne. Arról nem is beszélve a jogosítványokhoz is kell gógyi! Nyelvtanulás sem ártana!
Jómagam is megszereztem annak idején szakközépiskolával párhuzamosan az A, B, C jogosítványokat MHSZ-nél. Imádok vezetni, ám komolyan nem merültem bele teherautózásba, csupán alkalmilag egy-egy cégnél. Többnyire saját és céges személyautókat, kistehert vezettem/vezetek. Én inkább a továbbtanulást választottam.
Négy gyermekem van. Kettő önellátó felnőtt, akik külön élnek már, és két kiskamasz. 6.-os és 8.-os. Náluk épp aktuális a továbbtanulás. Állíthatom, a mai helyzetben kényszerből az egyik legfőbb szempont, melyik iskolában vannak szaktanárok, hol indítanak egyáltalán megfelelő szakképzést. Amit múlt tanévben kinéztünk, beterveztünk, azon szakok felét idén pedagógushiány miatt nem indítják el. ☹️😱🤔
Most kellett volna nyilvánossá tennie a fővárosi iskoláknak, mit, hol indítanak, de kb. 100 iskola nem tette ezt meg. Nagyon nehéz így bármilyen iskolát kiválasztani! ☹️🤔
Találkoztunk több olyan iskolával, ahol nincs megfelelő pedagógus létszám. Egyik helyen pl. a tornatanár helyettesít épp magyarórán, történelmen. 😱 Azt mesélte ismerős gyerek, aki odajár, inkább tornáztak, fociztak. 🤬
Egyik rokon gyerek, úgy készül idén az érettségire, hogy két szaktanár hiányzik iskolájukból, akiket nem tudnak pótolni már egy éve. 🤬

#28 szerintem az meg nagyobb baj hogy a magyar iskolakban a tanarok 80%a inkompetens idiota szadista barom. Lehet megvan a fejukben a tudas, de atadni keptelenek, es szerintuk a fegyelem kierdemlese a felelemben tartassal es a szadizmussal erheto el …
Kb mintha egy kamionos tudna elorefele menni, de tolatni nem.
A mai napig a legszornyubb remalmaim hogy meg mindig iskolaba jarok, es azok a bumburnyak tanarok hulyesegeit kell ujra es ujra atelnem….
Mert ahelyett hogy segitenenk gyerekeket mit csinalnak? Megalazzak, leirjak, szopatjak … Szoval nekem ne sirjanak a tanarok, en sem tartanam a markomat ha waberers szinvonalu tudassal rendelkeznek ebben a szakmaban, es a szulok se sirjanak mert ok valasztottak hogy ebbe a gyoker orszagba meg gyoker rendszerbe szulik bele a kolykuket, es itt kuldik oket iskolaba…
29/29
1.) El nem tudom képzelni, hova, milyen típusú iskolába járt.
2.) A magyar tanárok - ma már; kb. 40 éve - kifejezetten képzett, többdiplomás, nagyon jó szakemberek.
3.) A gyerek/tanuló/diák a viselkedési mintát, a neveltségi szintjét KIZÁRÓLAG OTTHONRÓL HOZZA.
Ezen az iskola nem tud javítani, max. a bent töltött rövid időben s átmenetileg. Vannak tanulók, akiknek bizony keményebb - ma már csak verbális - nevelési módszerek segítenek, de erre szükség van azért, hogy a tanár tanítani tudjon, és a többi diák tanulhasson (figyelhessen az órán). A renitenskedőket igenis meg kell fegyelmezni.
4.) Látom, hogy Maga mind mentalitásban, mind jól neveltségben, mind tárgyi tudásban (magyar nyelv) nem törte össze magát, hogy bármit is felcsipegessen abból, amit pedagógusaitól kapott.
Higgye le, nagyon sajnálom.
Ui.: Ismétlem, érdekelne az iskola, ahol ennyire rossz tapasztalatokat szerzett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!