Aki kevés pénzért dolgozik több, mint 10 év át, az elpazarolja az életét?

Az 1-esnek igaza van, de csak részben. Nem mindenki engedheti meg magának azt a luxust, hogy abból éljen, amit igazán szeret.
Én például imádtam kosarazni, rengeteget edzettem, és az átlagnál sokkal jobb is voltam, de nem annyira, hogy kompenzáljam a genetikát. (Ez most csak egy példa.)
Én azt mondom meg kell találni az arany középutat, mert az időd jelentős részét a munkáddal fogod tölteni, ha abban semmi örömöt nem lelsz, akkor napi 8 órát kidobtál a kukába, akkor is ha sok pénzt kapsz érte. Ha viszont szeretsz valamit, de annyi pénzt sem kapsz, hogy a családod ennek kárát látja, akkor nem szabad folytatni. Én pl nem tehetném meg, hogy tanárként dolgozzak, mert abból így gyerekkel konkrétan nélkülöznénk Budapesten.
Inkább azt mondanám, hogy bekerült egy ördögi körbe.
A valószínűleg "alacsony" fizetése lehet csak arra elég, hogy hónapról megéljen tőle, egy új munkahely keresése kifejezetten kockázatos kehet a részéről.
A munkaköréből adódónan feltételezhetjük, hogy nincs igazán végzettsége. Tapasztalat hiány, a mentálisan ingerszegény munkakörnyezet.
A lakóhely is befolyásolja a lehetőségeit.
S persze családi állapot szintén fontos tényező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!