Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Aki kevés pénzért dolgozik...

Aki kevés pénzért dolgozik több, mint 10 év át, az elpazarolja az életét?

Figyelt kérdés
Feljött az egyik kérdésnél, h aki 20 éven át takarítónő, annak nem fizetik meg a tapasztalatát, hiába van mögötte az a 20 év. Elpazarolja az életét egy ilyen ember?

2022. okt. 13. 12:03
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Az 1-esnek igaza van, de csak részben. Nem mindenki engedheti meg magának azt a luxust, hogy abból éljen, amit igazán szeret.

Én például imádtam kosarazni, rengeteget edzettem, és az átlagnál sokkal jobb is voltam, de nem annyira, hogy kompenzáljam a genetikát. (Ez most csak egy példa.)

Én azt mondom meg kell találni az arany középutat, mert az időd jelentős részét a munkáddal fogod tölteni, ha abban semmi örömöt nem lelsz, akkor napi 8 órát kidobtál a kukába, akkor is ha sok pénzt kapsz érte. Ha viszont szeretsz valamit, de annyi pénzt sem kapsz, hogy a családod ennek kárát látja, akkor nem szabad folytatni. Én pl nem tehetném meg, hogy tanárként dolgozzak, mert abból így gyerekkel konkrétan nélkülöznénk Budapesten.

2022. okt. 14. 07:30
 12/12 anonim válasza:

Inkább azt mondanám, hogy bekerült egy ördögi körbe.

A valószínűleg "alacsony" fizetése lehet csak arra elég, hogy hónapról megéljen tőle, egy új munkahely keresése kifejezetten kockázatos kehet a részéről.

A munkaköréből adódónan feltételezhetjük, hogy nincs igazán végzettsége. Tapasztalat hiány, a mentálisan ingerszegény munkakörnyezet.

A lakóhely is befolyásolja a lehetőségeit.

S persze családi állapot szintén fontos tényező.

2023. febr. 14. 22:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!