Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hogyan magyaráznád el egy...

Hogyan magyaráznád el egy barátodnak, hogy elpazarolja a fiatal éveit?

Figyelt kérdés
Van egy barátnőm, aki most már lassan 4 éve konkrétan semmit sem csinál. Az orvosira felvételizik idén negyedjére, és sajnos nem akarja belátni, hogy nem oda való. Az elején még támogattam, hiszen azon a véleményen vagyok, hogy akár még másodjára, harmadjára is bátran meg lehet próbálni a felvételit, nem ritka hogy sok mindenkit csak harmadjára vesznek fel az orvosira, de ő ez alatt a 3 év alatt suinte semmit sem csinált. A többiek már legalább dolgoztak vagy elvégeztek egy alapképzést az egyetemen, ő csak otthon ült és a covidra hivatkozva nem járt sehova. Most 22 éves és még semmilyen élettapasztalatot nem szerzett, mert a szüleivel él. Azt megértem, hogy 3 évig támogatták a felkészülésben az orvosira (bár azért ha nem dolgozott és nem is tanult, bőven fel lehetett volna készülni rá rendesen), de azt már nem értem, hogy negyedjére is hagyják, hogy csak otthon üljön. Nem akarok az ördög ügyvédje lenni, sem álomromboló, de ha eddig nem volt képes felkészülni a felvételire (ráadásul harmadjára is csak 50%os emelteket írt mindkét tárgyból), akkor negyedjére sem valószínű, hogy sikerülni fog neki. Valakinek reálisnak kell lennie, és szembesíteni őt azzal, hogy találjon más szakot és jelentkezzen arra, sőt már idén szeptemberben elkezdetett volna valami rendes szakot, mert csak elpazarolja a fiatal éveit.
2022. aug. 6. 19:56
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Még annyit hozzáfűznek, hogy szerintem nem amiatt nem vették fel harmadjára sem az orvosira, mert annyira sötét és buta lenne, hanem mert rettenetesen lusta tanulni. Mindig mást csinált tanulás helyett és abban a tévhitben élt, hogy van ideje.
2022. aug. 6. 20:00
 2/13 anonim ***** válasza:
20%

Te még tanulsz?

Csak azért kérdezem, mert ha igen, akkor nehezen fogja tőled elfogadni a véleményedet!

2022. aug. 6. 20:04
 3/13 anonim ***** válasza:
90%

Sehogy, neki kell rájönnie.

Ez olyan dolog, hogy hiába szólnál bele, ha ő hajthatatlan, nem lesz foganatja.

Csak azt nem értem, hogy akarná elvégezni az orvosit, ha bekerülne, mivel ott lustaságnak nincs helye.

2022. aug. 6. 20:05
 4/13 A kérdező kommentje:
Én már elvégeztem a BA-t az egyetemen.
2022. aug. 6. 20:07
 5/13 A kérdező kommentje:
3: Pontosan erről van szó, hogy mivel lusta tanulni, ezért valszeg negyedjére sem fogja megcsinálni a felvételit. Az orvosin pedig egy vizsgaidőszak 100x nehezebb, mint egy érettségi.
2022. aug. 6. 20:09
 6/13 anonim ***** válasza:
85%
5: nézd, amit művel az időhúzás és a gyermekkor kitolása. Tolja, halasztja, amíg tudja, meg amíg a szülei élnek.
2022. aug. 6. 20:11
 7/13 anonim ***** válasza:
86%
Inkább fel kellene tenned neki azt a kérdést akár többször is milyen B-terve van!
2022. aug. 6. 20:11
 8/13 Noren1989 ***** válasza:
90%
Sehogy. Majd benő a feje làgya, ha nem, akkor meg elmegy körmösnek.
2022. aug. 6. 20:14
 9/13 A kérdező kommentje:
Nem igazán értem az ilyen szülőket. Az érthető, hogy negyedjére is meg akarja próbálni, de közben dolgozzon vagy járjon egyetemre. Bár azt mondta, hogy őt nem érdekli semmi, és szerintem az orvosival kapcsolatban is csak egy idealizált képe van, hogy majd milyen cuki lesz fonendoszkóppal a nyakában.
2022. aug. 6. 20:21
 10/13 anonim ***** válasza:
78%

9: akkor látod, ő még gyerek. Hagyni kell felnőni.

Szerintem jót tenne neki egy év munka, hogy tudja értékelni a dolgokat és legyen egy kis élettapasztalata.

2022. aug. 6. 20:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!