Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van-e valami teendőm (TB,...

Van-e valami teendőm (TB, NAV, egyéb) ha a munkahely váltás során van pár nap "lyuk" amikor nem vagyok munkaviszonyban sehol?

Figyelt kérdés
Az új helyen egy hétfői napon kezdenék, de a mostani munkahelyem az előtte való szerdán akar engem kiléptetni. Amiatt, hogy Cs-P-en nem leszek bejelentve sehol, kell-e nekem valahol valamit intézni?

2022. okt. 12. 15:58
 1/2 anonim ***** válasza:
86%
Nem, 45 napig biztosított vagy olyankor, a 2 nappal bőven benne vagy.
2022. okt. 12. 16:15
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

"Nem, 45 napig biztosított vagy olyankor,"

Nem tudom, hogy miért ragaszkodtok ehhez a fix 45 naphoz, mert ez nem fix!

Ez egy maximum időtartam.

Egy megszűnt munkaviszony után annyi napig nem kell egészségügyi szolgáltatási járulékot ("TB") fizetni, ahány napig a megszűnt munkaviszony fennállt, de maximum 45 napig. Tehát ha csak 1 napig álltál munkaviszonyban, akkor annak megszűnését követően 1 napig nem kell járulékot fizetned. Ha 42 napig álltál munkaviszonyban, akkor 42 napig, ha 46 napig álltál, akkor 45 napig, ha 28 évig álltál, akkor is 45 napig.

Ha kellene fizetned járulékot, akkor sem kell sehol semmit intézned. A munkáltatói ki- és bejelentések alapján a NEAK előírja a járulékot (ha kell, akkor 2 napra), értesíti róla a NAV-ot, aki írásban tovább értesít róla Téged. Ha legalább 4 napig fennállt a megszűnő munkaviszonyod, akkor csütörtökre, péntekre, szombatra, vasárnapra sem kell fizetned járulékot. Hétfőtől pedig újra munkaviszonyba állsz, így onnantól pedig azért nem kell.

2022. okt. 12. 16:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!