Ha hétfőn van az utolsó munkanapon a régi munkahelyemen, és szerdán van az első az új helyen, a kedd pedig munkaszüneti nap, akkor megszakad a folyamatos munkaviszonyom?
Felmondtam a jelenlegi munkahelyemen, ahol október 31-ig dolgozom. Az új helyen november 2-án várnak, mert 1-je ünnepnap, ráadásul hosszú hétvége.
Ha kimarad az az egy nap a két munkahely között, akkor megszakad a folyamatos munkaviszony?
Igazából azért fontos ez nekem, mert 27 éves nő vagyok. Ugyan nem tervezek 1 éven belül gyermeket vállalni, de ha véletlenül "becsúszna" akkor ez nagyon sokat számít.
1, nem ez volt a kérdés.
Kérdező, megszakad, de folyamatos marad.
Megszakítás nélküli, amiben egyetlen nap megszakítás sincs; és folyamatos, amiben legfeljebb 30 napos megszakítás van.
Megszakítás nélküliség ma már csak kb a megváltozott munkaképességűek ellátásnál szükséges bizonyos esetekben.
Pénzbeli ellátáshoz pedig nem kell sem megszaítás nélkülinek, sem folyamatosnak lennie a jogviszonynak.
GYED, stb.-re itt a szabályozás:
"Ki jogosult a gyermekgondozási díjra?
I. Általános szabályok szerint gyed-re jogosultság
Gyermekgondozási díjra jogosult a gyermeket saját háztartásában nevelő:
biztosított szülő, ha a gyermek születését megelőzően két éven belül 365 napon át biztosított volt,
"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!