Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Fizetés: inkább bejelentve...

Fizetés: inkább bejelentve kevesebb vagy "okosan" jóval több?

Figyelt kérdés
2022. okt. 12. 14:26
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
34%
Szánalmas, hogy a gyakorin díjazzák a bűnözőket, bár mondjuk Magyarország a moslék adócsalók országa. Meg is érdemelné az ország az államcsődöt, ha már az átlag ember is azt díjazza, ha valaki bűnözőként él.
2022. okt. 12. 16:00
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Nos eddig én is úgy voltam, hogy mindent tisztán.

Az évtizedek alatt aztán sokat változott a véleményem.

Mit látok? A befizetett adóm rossz helyre megy, a kormány sz@rik rám.

Semmi bajom nem lenne az adózással, ha hasznos dolgokra költenék. Tudom, az is relatív, hogy kinek mi a hasznos. Hát nekem nem a stadion, az biztos, amikor azon kesergek, hogy mit miből fogok kifizetni, pedig nem élek nagy lábon. Mindezt úgy, hogy havonta most 143 ezer forintot benyomok a közösbe.

Elmondhatom, hogy ha ezt felszorzom a ledolgozott éveimmel, akkor 62 millióval járultam hozzá az állam fenntartásához csak a levont járulékokkal és SZJA-val. Az ÁFA-ról már nem is beszélek.

Ha ez most mind a kezemben lenne, könnyebben futnék neki a télnek...

2022. okt. 12. 17:02
 13/18 anonim ***** válasza:
89%
Keresek 500 bruttót, ebből kapok tisztán 330-at. 170e a levonás úgy, hogy 20 év múlva, lóf@sz lesz nem nyugdíj, orvoshoz tb alapon nem is próbálok menni, mert szolgáltatást majd egy év múlva, ha kapok. Ha nem fizetsz és beteg vagy, meghalsz. Én jobban be tudnám osztani azt a pénzt, még nyugdíjra is maradna. Azért egy kicsit jobban gondoljatok bele, hogy kik a bűnözők. És igen, ha adódik egy lehetőség, hogy a bruttómat nettóban megkapom, azonnal, gondolkodás nélkül. Jó pár évem ment a feneketlen kútba, köszi, de nem kérek belőle.
2022. okt. 12. 17:44
 14/18 anonim ***** válasza:
29%

Sokan a rovid tavon konnyebb utat valasztjak, vagyis bejelentetlwnul tobb penz. Csak akkor jon a baj ha kiderul hogy esetleg nincs fizetve tb, a bank nem tud ugye hitelt adni mert nincs mire, ha valami bajod van nincs betegszabadsag, vagy eppen szabadsag sincs, ami aztan ahnyszor elofordul hogy rajtad kivul allo ok miatt szukseges.. hosszutavon meg ami fontos lesz hogy annyi nyugdijat fogsz kapni hogy ehenhalsz belole, aki meg azt mondja felreteszi nyugdijas eveire az hazudik, ilyen a vilagon nincs. Pont ugyan az mint mikor valaki kiszamolja hogy leteszi a cigit es felreteszi azt az evi 1,5milliot ami 2 doboz cigi sincs naponta, ja-ja:)

Emellett ha barmikor lebuksz romma buntet tobb szerv is szoval bukhatod akar tobb heti/havi munkadat is. Marpedig figyelik, nem 1995 van ahol a kutya nem tudta leellenorizni ezeket, NAV mindent lat es sajnos ezzel vissza is el..

Osszessegeben szerintem mindenki dontse el maga, rovidebb idore (pl ha hazra vagy barmi masra gyujtesz) lehet megeri ha megrizikozod hatha bejon alapon, de hosszu tavon ketsegkivul jobban megeri bejelentett melot csinalni. Aztan kinek mi, rengetegen elnek a szamomra erthetetlen eljunk a manak es lesz ami lesz alapon 😁

2022. okt. 12. 18:22
 15/18 anonim ***** válasza:
Amelyik több. Ha a fekete annyival több, céget is is szívesen alapítok hozzá. Bár gondolom sajnos nem erről van szó
2022. okt. 12. 19:05
 16/18 anonim ***** válasza:
39%

"Azért egy kicsit jobban gondoljatok bele, hogy kik a bűnözők. "

Mért, aki okosba kapja a pénzt az szerinted micsoda? Tisztességes magyar állampolgár? Persze ha a politikusainkra gondolsz, velük is van bajom. De attól még Magyarországon a kisemberek is moslék bűnözők.

2022. okt. 12. 19:17
 17/18 anonim ***** válasza:
35%

"amikor mennek nyugdíjba" - Ezt jellemzően sokan elhibázták, sose értem meg, miért nem tartalékoltak :)"

200 nettóból tartalékolni nem lehet, épp hogy megélni elég.

2022. okt. 13. 07:40
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekem hosszú távon is könnyebb lenne ha azt a többszázezret amit lenyúlnak tőlem, inkább elrakhatnám. 30 se vagyok, nem is reménykedek benne hogy lesz nyugdíj mire megöregszem, pont ezért keserít el hogy most beszedik a pénzt, de soha többé nem fogom visszakapni. Akkor inkább megtartanám hogy legyen későbbre.

Nem értem, miért hazudna az akinek van pl magánnyugdíja...

2022. okt. 13. 09:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!