Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Sokkal kevesebb munkabérre...

Sokkal kevesebb munkabérre lennék bejelentve mint amennyiért dolgozok, ki mi tévő lenne?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Kaptam egy nagyon jó munkalehetőséget, nagyon sokat tanulhatnék, 5 perc gyalog a lakasomtol, es van folyamatos fejlodesi lehetoseg. Az a gond csak hogy Brutto 190.000ftal lennek bejelentve, pedig netto 200.000 al kezdek, és elvileg fél éven belül + 50.000 .Nem innen akarok nyugdíjba menni, 24 éves vagyok, de ha a későbbiekben gyereket szeretnék vállalni, akkor nagyon keveset kapnék. A jelenlegi helyemen be vagok jeletve normalisan, viszont semmi elore lepesi lehetőségem nincs.. ti elvállalnátok így a munkát?

2017. máj. 2. 14:42
 1/8 anonim ***** válasza:
66%
Én nem vállalnék olyan munkát ahol nem annyit kapok amennyire be vagyok jelentve. Már maga az ajánlat is gusztustalan, ezt a dolgot lehetne jelenteni a hivatalos szerveknek, bizonyítékokkal csatolva. Ilyen patkány munkáltató megérdemli, hogy megbüntessék őt.
2017. máj. 2. 14:58
 2/8 anonim ***** válasza:
59%
Lakáshitelt se tudsz felvenni.
2017. máj. 2. 15:02
 3/8 anonim ***** válasza:
80%
Nem szabad elvállalni, mert a végén vagy kifizet vagy nem. ha beteg leszel táppénz? gyes? hitel? semmi sem fog járni.
2017. máj. 2. 15:39
 4/8 anonim ***** válasza:
79%
Rövid ideig lehet vállalni, amíg szerzel elég tapasztalatot, új ismereteket, azán tűnés. Feltéve persze, ha tényleg megkapod az ígért pénzt, mert ha nem, akkor azonnal váltani kell, papíron nekik lesz igazuk. Hosszútávon nem jó üzlet.
2017. máj. 2. 16:01
 5/8 Estádio de Felchút ***** válasza:
39%
Ezt úgy hívják, hogy költségvetési csalás, és bűncselekmény. Én nem c*gánykodnék.
2017. máj. 2. 20:12
 6/8 anonim ***** válasza:
80%

# 1. - Et szeretném kérdezni, hogy milyen bizonyítékokat lehet csatolni? a Borítékot amiben havonta átveszi az illető a feketét? vagy mit?

(tényleg érdekel)

2017. máj. 2. 21:10
 7/8 anonim ***** válasza:
63%
ha egy másik helyen alapból csak bruttó 190e et kapnék itt meg nettó 200 at akkor persze, hogy ezt választanám. de ha másik hivatalosan netto 180 akkor pl azt. hosszútávon nem éri meg persze de 1-2 évig akár elmegy. ha táppénzen vagy pl valószínű akkor a plussz azokra a napokra nem jár de a 190 után kell kapnod. milyen terület?
2017. máj. 2. 22:09
 8/8 anonim ***** válasza:
61%

Én sem vállalnám. Voltam hasonló helyzetben (annyi különbséggel, hogy nem 5 perce volt), annyi nettót ajánlottak, mint ami bruttóként a papíron szerepelt, mondták, hogy ne aggódjak, megkapom borítékban a különbözetet.

Ezek után nem vállaltam, többek között azokból az okokból, amit te is leírtál, na meg szerintem teljesen inkorrekt, mi a garancia arra, hogy valóban megkapom a különbözetet? Semmi, ezzel csak a cég járna jól.

Én is gondolkoztam rajta, hogy elvállalom és bejelentem őket, de semmivel sem tudnám bizonyítani.

Szerintem csakis abban az esetben érdemes ilyet elvállalni, ha nincs munkád és nagyon kellene a pénz, de akkor is csak rövid távra. Én azt látom, hogy sok ilyen munka van, az álláshirdetések között elszomorító, de sokan "mit kínálunk" címszó alatt képesek feltüntetni, hogy " teljes mértékben bejelentett munkahely", vagy ismerősöktől hallom, hogy akik találtak munkát, ott az interjún felhívják rá a figyelmet, hogy ők teljesen bejelentik őket (milyen jó fejek) - mintha ez nem lenne egyébként normális.

2017. máj. 3. 11:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!