Sokkal kevesebb munkabérre lennék bejelentve mint amennyiért dolgozok, ki mi tévő lenne?
# 1. - Et szeretném kérdezni, hogy milyen bizonyítékokat lehet csatolni? a Borítékot amiben havonta átveszi az illető a feketét? vagy mit?
(tényleg érdekel)
Én sem vállalnám. Voltam hasonló helyzetben (annyi különbséggel, hogy nem 5 perce volt), annyi nettót ajánlottak, mint ami bruttóként a papíron szerepelt, mondták, hogy ne aggódjak, megkapom borítékban a különbözetet.
Ezek után nem vállaltam, többek között azokból az okokból, amit te is leírtál, na meg szerintem teljesen inkorrekt, mi a garancia arra, hogy valóban megkapom a különbözetet? Semmi, ezzel csak a cég járna jól.
Én is gondolkoztam rajta, hogy elvállalom és bejelentem őket, de semmivel sem tudnám bizonyítani.
Szerintem csakis abban az esetben érdemes ilyet elvállalni, ha nincs munkád és nagyon kellene a pénz, de akkor is csak rövid távra. Én azt látom, hogy sok ilyen munka van, az álláshirdetések között elszomorító, de sokan "mit kínálunk" címszó alatt képesek feltüntetni, hogy " teljes mértékben bejelentett munkahely", vagy ismerősöktől hallom, hogy akik találtak munkát, ott az interjún felhívják rá a figyelmet, hogy ők teljesen bejelentik őket (milyen jó fejek) - mintha ez nem lenne egyébként normális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!