Fizetés: inkább bejelentve kevesebb vagy "okosan" jóval több?
Nagyon sokan megoldották így "okosban" a rendszerváltás után, szinte kiröhögtek bennünket, hogy mindig teljes bérre hivatalosan be voltunk jelentve.
Most meg, amikor mennek nyugdíjba, szidják az Orbánt, hogy miért csak minimálnyugdíjat kapnak....
Tipikus proli tempó.
Pár évvel ezelőttig úgy voltam vele hogy csakis tisztán.
De mostanra úgy vagyok vele hogy szívesebben dolgoznék "okosba". Eü ellátás így se nagyon van, nyugdíjat amúgy se fogok kapni, gyerektelenként semmi nem jár nekem, cserébe finanszírozhatom mások adókedvezményeit meg autóvásárlását, semmi értelme az ablakon lapátolni ki a pénzem, inkább választanám azt hogy kapjam meg a kezembe aztán kész.
"amikor mennek nyugdíjba" - Ezt jellemzően sokan elhibázták, sose értem meg, miért nem tartalékoltak :)
Én 12 éve okosban csinálom, sose voltam bejelentve, hitelt sose vennék fel így ez nem szempont, nyugdíjra félre van téve eddig 570 gramm aranyam (kb. 13 millió), ami biztosabb, minthogy a mai életképtelen mamahoteles generáció termelje ki az akkori nyugdíjam...
És ha már nyugdíj - ismerősöm jó nyugdíjjal ment el 6 éve, akkor kezdésnek 160 ezer, ami ma már 200 ezer, csak 6 éve a fizetés 120 ezer volt, ma meg 400 ezer! Azaz a nyugdíja mára kb. semmit sem ér...
Hát én maradnék a bejelentettnél, hacsak nem milliós szinten keresel nem igazán éri meg. A + pénz elmenne arra hogy bebiztosítsad magad.
És hitel nélkül a legtöbb embernek esélye sincs lakásra amit meg bejelentett összeg nélkül nem kapsz meg.
És mire mész 13 millióval, de mondhatok akár 30 at is.
Amint nyugdijba mész pár év alatt feléled az összeget. Még ha havi 300 ezret költesz el a 30 milliód elfogy 8 év alatt. És mi lesz utánna?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!