Érdekli a bankot az, hogy kevesebbre vagyok bejelentve, mint a valós fizetésem?
Egyelőre nem akarok hitelt felvenni, csak szeretném ezt a dolgot előre megtudakolni.
Szóval egy helyen dolgozom, napi 12 órában, de csak 4 órára vagyok bejelentve.
Vajon, ha a főnököm kiállít egy munkáltatói igazolást, akkor neki azt nem kell a NAV felé is lejelentenie ugye? Vagyis a bank felé mutathatok egy valós jövedelem igazolást, hogy mennyi a kápés fizetésem.
Vagy megszívtam?
Csak annyi helyről hallom, hogy full csóró emberek is kapnak hitelt, hogy érdekli vajon a bankot, hogy tényleg annyit keresek-e, mint amennyit jelzek feléjük? Vagy a szerződés olyan, hogy bebiztosítják magukat?
Készpénzben kapom a fizumat, egy csomó mindent készpénzben is kell kifizetnem, ezért csak havi minimális összegeket teszek be a számlámra, pont annyit, amennyit utalni kell(pl. diákhitel).
Személyi kölcsönre gondolok itt elsősorban, lakást nem tervezek vásárolni egyelőre.
Köszönöm a válaszokat.
Ez fordítva működik, a bankot nem érdekli, hogy Te mennyit keresel feketén, az alapján bírál, amennyi a legális bevételed. Kp-s bér esetén Nav-os jövedelem igazolást kér be, így esély sincs trükközni egy hamis Munkáltatói Igazolással.
4 órás minimálbérrel nincs esélyed semmilyen hitelre.
Nincs olyan hülye munkáltató, aki többről ad igazolást, mint amennyit kifizet.
A bank a hitelbírálatnál általában azt nézi, hogy mennyi ideje érkezik fix jövedelem a számlára, de ennél a készpénzes befizetés nem játszik, tehát mindenképpen rendes munkáltatói kell nekik. Itt a kör bezárult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!