Frontend vagy játékfejlesztő (Unity, C#) vagy UI/UX designer legyek?
Olyat IT szakot keresek ahol gyorsan láthatóvá válik a munkám,minél kevesebb matekkal és ezek szerintem pont azok az ágai az IT nak. Grafikus nem akarok lenni,nem rajzolok jó és grafikához gyenge is a gépem.
Frontend webfejlesztés - mivel gyenge vagyok matekból, ha jól tudom itt a legkevesebb a matek és a legkönnyebben kitanulható programozási ág és látvány is van benne. Javítsatok ki ha tévedek.
Játékfejlesztés - nagyon szeretek játszani és lehet hogy meg kellene próbáljam a játekfejlesztést.Sűrűn elgondolkozok azon hogy vajon hogyan készül egy játék? Olvastam hogy sokan ajánlják a C# nyelvet és mellé Unityt. Talán a 3 közül ez az ami a legjobban érdekelne, viszont szerintem a legnehezebb is. Gondolom itt a matek is nagyon megy és ide azért csapat is kell. Egyáltalán hogyan kereshetek pénzt ezzel?
UI/UX design- nem sokat tudok róla, azt tudom hogy itt is látványos dolgokat kell csinálni , keresett szakma.
Tudtok ezekről a szakokról bővebben írni? Esetleg aki dolgozik valamelyikben,tapasztalatokat írni.Mennyit lehet ezekkel keresni?
Ha van valami még amit tudtok ajánlani nekem a 3 szakon kívül ami megfelelne nekem, írjátok meg.
Autodidakta módon akarok tanulni. Melyikhez mennyi idő kell kitanulni? Illetve mekyikkel járnék a legjobban,melyikkel kerülhetek leggyorsabban munkaerő piacra?
Matek tudás nélkül ne akarj játék fejlesztő lenni.
Mindenki aki járt a BME-re tudja, hogy egy pici zöld háromszöget is milyen nehéz kirajzolni a képernyőre és mennyi matek kell hozzá.
A C# kivételével végig mentem mindegyiken.
2D-s játékokkal kezdtem aztán iOS-re illetve Androidra csináltam játékokat.
Rengeteg időt elvesz az életedből, arról nem is beszélve, hogy anyagilag se nagyon érte meg. Folyamatosan frissíteni kell az appokat ami megint rengeteg meló.
Kb 2 évig csináltam ezt.
Aztán rááltam jobban a grafikai programokra először Photoshop,Illustrator,Indesign
majd jöttek a videós programok After Effects + Premier Pro
Ez egy jó 2 év volt mire ezeket elsajátítottam haladó szinten.
Ezeket a mai napig tudom hasznosítani. Sőt melózni is tudnék bennük, kaptam már pár állás lehetőséget mint grafikus.
Aztán elkezdtem tanulni a Frontendet: html, css, javascript-et weboldalakat raktam össze, az az előnye ennek, hogy az appokkal ellentétben nem cseszegetnek állandóan a frissítésekért.
Ez 1 jó év volt mire ezeket elsajátítottam.
Jelenleg python-t tanulok, amiben nagy lehetőséget látok.
A játék piac eléggé terített, és ha te magad akarsz mindent egyedül csinálni az rengeteg idő, nem éri meg.
A frontend-ben se látok pénzt, vagy megcsináljál olcsón az ázsiaiak vagy az olcsó wordpress mekkmesterek elviszik a munkát.
Szerintem ha érdekel a programozás kezd el a python-al.
Könnyű megtanulni és sok irányba mehetsz utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!