Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Állásjelentkezésnél előny, ha...

Állásjelentkezésnél előny, ha valaki gyorsan tud interjúzni?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, hogy több jelentkező van és talán érdemes a lehető leghamarabb sort keríteni az interjúra, hogy a szimpátia kialakuljon a recruiter-rel/HR-essel, és esetleg ha megfelel az ember akkor ilyenkor le is állítják a keresést.

HR-es/recruiter-es véleménye tanácsa érdekelne elsősorban.

2022. okt. 9. 18:01
 1/5 anonim ***** válasza:
85%
aztán lehet, hogy elfelejti a veled történt interjút, és mást vesz fel xd
2022. okt. 9. 18:08
 2/5 anonim ***** válasza:
48%

Hogy érted, hogy gyorsan tud interjúzni? Egy interjú annyi ideig tart, ameddig a munkaadó szeretné, nem illik előbb lerázni.

Ha arra gondolsz, hogy bármikor elérhető valaki, azt kell mondjam, hogy ez alap. Persze lehetnek extrém esetek, és a normális HR-es meg is érti, de ha felhívnak, hogy holnap állásinterjúra kéne jönni, és azt mondod nem érsz rá, az eléggé rontja az esélyeidet.

2022. okt. 9. 19:11
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Akik még be vannak tárazva, azokat úgyis meghallgatjuk. Tök mindegy, hogy te milyen gyorsan tudsz jönni interjúzni.
2022. okt. 9. 19:41
 4/5 anonim ***** válasza:

Egy-két napon belül, általában a legelső javasolt időpontra mindig el tudtam menni. Soha nem úgy köszöntünk el, hogy fel vagyok véve. Mindig utólag, napokkal, vagy hetekkel később szóltak, hogy engem szeretnének alkalmazni. Gondolom ez alatt nem malmoztak, hanem a többieket is meghallgatták. Szerintem ez az általános eljárás.

Persze volt olyan is, hogy felhívtak délelőtt, hogy aznap délután munkaidőben legyek az ország túlsó végében. Ha nem tudom megoldani, akkor viszlát. Szerencsére ilyen csak egy volt. Általában kölcsönös alkalmazkodás van az időponttal kapcsolatban.

2022. okt. 9. 20:19
 5/5 anonim ***** válasza:
54%

A betanított droid és szakvégzettséget nem igénylő munkánál számít csak, hogy mihamarabb interjúzz.

Ha erős jelölt vagy és azt mondod, hogy nem érsz rá a következő kettő hétben akkor megvárnak. Úgyis ott a felmondási idő is amit várni kell. Bértárgyalás, ajánlattétel, elfogadás/elutasítás se megy azonnal. Persze, közben mást is interjúztat ha van még jelölt, de legtöbb esetben megvárnak.

Nem célja senkinek egy rossz jelölttel feltölteni gyorsan a pozíciót ha van 2 héttel késöbb egy jó.

2022. okt. 9. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!