Szerintetek havi 700 nettó + céges kocsi + céges telefon jó fizu a mai világban? Mert azt mondják, de én alig jövök ki belőle. Sokan keresnek ennyit?
Kedves kérdező, rosszul keresel, hétfőn menj be és mondj fel. A felmondó papírt pedig cégnévvel csatold már be ide, 15 perc alatt lesz 100 jelentkező.
700e Ft nettó nem a világ összes pénze, de aki Guccira vágyik annak a felét sem adnám.
Végigkínlódtam magam a válaszokon.
Kinek mi. Múltkor bevertem 7 sört (kb 2500 forint), szépen meg is éreztem és olyan jól éreztem magam a barátaimmal, mint nagyon ritkán szoktam. Nekem ez már igazából luxus is. Ennél nem azzal van feljebb, hogy valami márkás bort kellett volna szipkázom. Vicc ez az egész téma.
Luxus minek kell?
Hím prosti vagy kérdező?
"Magyarországon (sajnos) 700e Ft nettó fizetés céges kocsival (tehát benzinre költeni nem kell) arra elég, hogy egy teljesen átlagos életet éljén"
Te nem bírod megérteni, hogy amiket az elején leírtál (nyaralások, wellness stb) az mind luxus? Ez az átlag ember számára elérhetetlen ilyen mennyiségben, ahogy te csinálod. Jó végzettséggel vidéken is összejöhet ennyi fizu, egy kisvárosban, ott pedig tényleg luxus életet élhetsz. Meg mindenki dgy főre számol, annyira bírom ezeket a kérdéseket. Ember, van párod, az emberek nagy részének van, közösen meg már annyi pénzetek van, hogy bőven megéltek. Jóhogy nem egyetlen fizetésből mindenre kellene hogy teljen. Szted külföldön mennyi az átlag fizetés? Ott is kb ezt kapnád meg egy mosogatóként, vagy egy sima nem diplomás átlag munkakörben és ott az albi is tényleg több. Oké, hogy itt a diomások kapnak ennyit, és ez nincs arányban egy sima külföldi alkalmazott bérével, csak azért ennyiből itt is meg kellene tudni élni. Vagy ha neked vsn egy színvonal, amit mindenképp akarsz, akkor igen is a bevételeidet kell növelni, bár ennyiből ésszel jó szinvonalat lehetne tartani. Csak te egyik válaszból sem érted meg a lényeget. Neked egymilliós nyaralás kell, meg nem elég kéthavi wellness, évi 3 külföldi nyaralás, téli síelés stb... ezzel nem lehet mit kezdeni így.
"Azzal meg, hogy azt soroljátok, hol mivel lehet sporolni pont azt igazoljátok, hogy ez a fizetés akkor elég, ha folyamat mindenen spórolsz"
Azt nem érted meg megintcsak, hogy a világon mindenütt az van, hogyha akarsz egy luxus színvonalat, ahhoz bevétel is kell. Vagy ha korlátozottak a forrásaid, akkor mindenhol el kell döntened, hogy miből adsz lentebb. Amerikában sem az van, hogy egy átlag embernek van Ferrarija is meg villája, meg Gucciban jár. Ott is csak a felsőbb rétegnek van, más kérdés, hogy többen férnek bele. A lakosság nagy része ott is átlag életszímvonalat él, nyilván ott az àtlag kicsit jobb, mint itthon. Ettől függetlenül sehol nem jár alanyi jogon a luxus senkinek. Ahhoz mindenütt el kell érni valamit, nagy profit kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!