Miért van az, hogy sok embernek két-, háromszorosára emelkedett a fizetése kb 8 év alatt ,mégis mindenki panaszkodik?
Amikor még én voltam középiskolás(2014ben) nettó 70-80 ezrekeret kerestek az emberek betanított munkával.
Ma(2022) simán 200-250 nettókat és mi van, ugyanúgy mindenki panaszkodik.
Amikor én voltam diák az a mondás volt felénk, a hónap végi evés mérnök szokás. Ma ez a szokás már nincs jelen, és mégis mindenki panaszkodik.
#21 Ez itt a GYK, itt a sok futószalagdroid lepontoz mindenkit, aki nem minimálbér környékén nyomorog.
Ha én most leírom, hogy szoftverfejlesztőként 7 jegyű a fizetésem, ugyanúgy le leszek pontozva...
"Én 2014-ben voltam 22 éves. A bruttó bérem érettségivel és egy felsőfokú angollal volt nettó 240e plusz cafeteria évi 450e.
Most két nyelvvizsgával a nettó bérem 330e plusz cafeteria évi 450e ..."
Tehát 2014-ben bőven az átlag kétszeresét kerested, most meg épp csak az átlagot. Ne haragudj, de itt valamit te rontottál el!
"Amikor én voltam diák az a mondás volt felénk, a hónap végi evés mérnök szokás. Ma ez a szokás már nincs jelen, és mégis mindenki panaszkodik."
Persze, mert ma azt mondják, hogy a hónap első hete után mérnök szokás enni.
ezt a kérdést is te írtad ki?
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f..
22: "Ha én most leírom, hogy szoftverfejlesztőként 7 jegyű a fizetésem, ugyanúgy le leszek pontozva..."
Talált, süllyedt!
Valószínűleg év végéig elérjük az 500 forintos eurót.
Ma lassan 1000-forint egy kiló kenyèr. 450-egy liter 2,8% os tej,450 egy doboz sör.
Visszasírjuk ezeket a számokat!
Ez az ország száguld a szakadék felé Orbán vezetésével!
Az országnak a szélén hirtelen meg kéne állnia... mielőtt követné a vezetőjét a szakadékba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!