Szellemi munka van alulfizetve vagy fizikai túlfizetve?
#19 ,,Még szerencse, hogy a fizikai munkásoknak köszönheti a sok szellemi értelmiség, hogy van mit az asztalra tenni"
Ez igaz fordítva is, nekünk köszönheted hogy van bankszámlád autód, gépeid. Ezeket valakinek meg kell terveznie és karban kell tartania.
#32 ,,ti IT sok" már bocsi de én nem nézem le a fizikai munkásokat, ők ezt választották és ennyi, nem az én dolgom.
Azt viszont meg kell érteni hogy egyszerű betanított munkáért nem fogják az emberek halálra keresni magukat.
Olyan nincs, hogy csak programozókból álljon a világ, ez csak nagyon keveseknek megy.
Még nekem se ment, pedig skizofrénként zseninek vagyok mondható.
#36 És szerinted ki biztosítja hogy a kombájn hatékonyan takarítsa be a gabonát?
Ki írja meg a rendszert ami eljuttatja a lisztet a polcokra?
Ki írja meg az alkalmazást amivel fizetsz?
Nem élne 8 milliárd ember a földön anélkül hogy biztosítaná valaki ezeknek a működését. Ha minden informatikus felállna és holnaptól nem dolgozna, kb 2 hét alatt összeomlana a gazdaság és az emberek egy nagyrésze halna éhen.
De ez ugyanúgy igaz a gyári munkásokra vagy a földön dolgozókra is.
#38 Ókorban nem élt 100 millió ember sem.
Átlag 1900 előtt az átlag ember 12 órákat dolgozott 6 napon át, kb 8 éves korától fogva. Jobb esetben megérte a 30 at.
De ókorban ugyanez volt, megfüszerezve egy kicsi pestissel, leprával és társaival.
Igazad van mióta modern világ van nagyon szar a meleg lakásban a kanapén ülve, rendelt kajával a kezedben a TVt nézni, majd forró fürdőt venni a vízben ami tiszta.
"Programozók nem voltak és nahát mégis megtermelték az emberek maguknak az élelmet."
Igy van. Ugyanigy a programozok is megtermelnek maguknak, ha nem lenne mas valasztasuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!