Autistaként üzleti/informatikai területen mire számíthatok? (lent)
Asperger-ről van szó. Szóval elég magas szinten funckionálok.
Viszont többször megváltak már tőlem.
Nem szeretek az irodából dolgozni, nagyon zavar a sekélyes chit-chat meg a smúzolás.
Vannak olyan munkaadók (pl nagy multik) ahol esetleg reménykedhetnék abban, hogy elfogadják, hogy nekem több home office-re van szükségem mint az átlagnak?
Meg hogy úgy általában is kevesebb szociális interakciót viselek jól. Pl meeting-ek.

Informatikai területen szerintem tök jó lehetőségeket lehet találni autistaként is. Ez nem csak vélemény hanem egyben a tapasztalatom is.
Ki tudjuk használni a spektrumállapot előnyeit (logikus gondolkodás, elmélyült koncentráció stb) és bőven akadnak olyan munkahelyek ahol nem kell túlzásba vinni a szocializálást meg irodai politikát. Ehhez persze jó helyet kell kifogni, sok múlik a vállalati kultúrán.
Másik lehetőség az egyéni vállalkozás, pl ha elmélyültebb szaktudásod van egy keresett részterületen akkor külsősként be tudsz kapcsolódni projektekbe, úgy hogy közben nem kell teljesen beilleszkedni az adott szervezet életébe.
Sok lehetőség van a home office-ra is, ahogy azt már előttem is írták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!