Havi szinten melyik kategóriába tartozik a fizetésetek nettóban? Prémiummal, juttatásokkal, cafeteriával együtt.(Szavazás)
Sokan keresnek 1 millió felett, de nyilván nem ez a jellemző, főleg ha ebbe nem számítjuk bele a vállalkozókat. Viszont Budapesten pénzügyi és IT szektorban még vezetőnek sem kell lenni ahhoz, hogy 1 millió nettó legyen a fizu, elég egy senior állás. És ezekre jut még egy csomó team head, team lead, projekt menedzser és egyéb vezetői pozíciók. Továbbá egy burkoló, kőműves, műkörmös egyéni vállalkozó is meg tud keresni ennyit, feltéve ha éjt-nappallá téve dolgozik.
Viszont a szavazatok eloszlásából is látszik, hogy a jellemző az inkább a 400-600 ezer ft mindennel együtt, ami egyébként nagyjából a budapesti irodai dolgozók bérszínvonalát tükrözheti. És persze egy kamionsofőr, buszsofőr is ugyanúgy meg tud már keresni ennyit, valamelyik kommentben egy Tesco vagy Lidl raktáros keresett 450 ezer körül. (nem az árufeltöltő hanem a logisztikai központi)
A Lidl képzettség nélküli bolti eladókat keres nettó 300 ezerért, kezdőnek. Most aki ennyit nem tud megkeresni Budapesten, az nem tudom mit csinál, ez alatt már tényleg csak a vidék és a szalag melletti munkák lehetnek. Sajnos bárhogy nézzük, és az adott környéki árakhoz, ingatlanárakhoz viszonyítunk, semelyik bérkategória sem erős régiós szinten, Bp belvárosában lakó vezető beosztású dolgozó sem úszik a pénzben az 1 millió feletti fizetésével, ha családja van akkor meg pláne nem.
Sziasztok, #23 vagyok! Értem, hogy a fizetésem talán nehezen hihetőnek tűnhet, és értékelem a kíváncsiságotokat. Azért osztottam meg a bérlapomat, hogy valódi és őszinte legyek, és hozzájáruljak a beszélgetéshez. Biztosíthatlak titeket, hogy az általam megadott információk valósak, és semmi okom nem lenne arra, hogy ezt kitaláljam.
Tiszteletben tartom, hogy mindenki anyagi helyzete más, és nem mindenki keres ugyanannyit. Azonban emlékezzünk arra, hogy ez a fórum az élmények és gondolatok megosztásáról szól, nem pedig arról, hogy összehasonlítsuk vagy kételkedjünk egymás állításaiban.
Ha bármilyen kérdésetek van a karrieremről vagy arról, hogyan értem el az aktuális jövedelmi szintemet, szívesen megosztom az utamat, és adok tanácsokat, amelyek hasznosak lehetnek. Térjünk át arra, hogy egymást támogatjuk, ahelyett, hogy kétségekbe vonjuk egymást.
Köszönöm a megértéseteket. Peace, out!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!