Felvettek a céghez egy stressz interjú után. Hogyan tudnék pozitívan viszonyulni a szakmai vezetőhöz?
Teljesen más jellegű volt az interjú, mint amire számítottam. Egyetemen tanultam a stressz interjúról, de azt hittem Magyarországon nem bevett.
Komoly pozícióra jelentkeztem pénzügy területen, az interjúra sokat készültem, de olyan feladatokat adtak és olyan kellemetlen helyzetbe hoztak sorozatosan, hogy teljesen elment a kedvem. Elfogadtam az ajánlatot, mert hatalmas a fizetés, viszont az interjú miatt nagyon rossz benyomásom lett a team vezetőről, illetve egy szenior kollégáról.
Hétfőn, mikor bemegyek szerződést aláírni, illetve találkozom velük, hogyan legyek ,,pozitív“?
Ráadásul mikor elfogadtam az ajánlatot online, csak a HR gratulált, a szakmai vezető még a follow up levelemre se válaszolt interjú után.
Teljesen más területen dolgozom, de nekem az a tapasztalatom munkakereséssel/vállalással kapcsolatban, hogy mindig az első benyomás az, ami hosszú távon úgymond érvényesül. Nem egyszer voltam már olyan szituban, hogy az interjún a leendő vezető személye nem szimpatikus, vagy az adott vállalat értékrendje bizonyos szempontból ütközik az enyémmel még is elvállaltam a munkát. Rövid-közép távon kivétel nélkül mindig jelentkezett az említett eltérésekből eredő nehézség.
Nem vagyunk egyformák, én ezt a szituációt úgy kezelném, hogy nem mennék be hétfőn szerződést írni, csak telefonon értesíteném a HR-t hogy meggodoltam magam (indokolni sem kell), majd írnék egy e-mailt amiben a többieket tájékoztatom a döntésemről. Ez üzlet, addig amíg nincs aláírva a szerződés, tulajdonképpen semmi sem történt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!