Felvettek a céghez egy stressz interjú után. Hogyan tudnék pozitívan viszonyulni a szakmai vezetőhöz?
Teljesen más jellegű volt az interjú, mint amire számítottam. Egyetemen tanultam a stressz interjúról, de azt hittem Magyarországon nem bevett.
Komoly pozícióra jelentkeztem pénzügy területen, az interjúra sokat készültem, de olyan feladatokat adtak és olyan kellemetlen helyzetbe hoztak sorozatosan, hogy teljesen elment a kedvem. Elfogadtam az ajánlatot, mert hatalmas a fizetés, viszont az interjú miatt nagyon rossz benyomásom lett a team vezetőről, illetve egy szenior kollégáról.
Hétfőn, mikor bemegyek szerződést aláírni, illetve találkozom velük, hogyan legyek ,,pozitív“?
Ráadásul mikor elfogadtam az ajánlatot online, csak a HR gratulált, a szakmai vezető még a follow up levelemre se válaszolt interjú után.
Sehogy.
Egyre gyakrabban szokás stresszinterjút készíteni.
Dolgoztam hasonló helyen és többet nem szeretnék.
Mostanában amikor elkezdenek kötekedni megköszönöm a lehetőséget és félbehagyva interjút hazajövök.
Ilyen vezetőhöz én csilliárdért nem mennék. Alaptétel, hogy az ember a fizu miatt fogad el egy ajánlatot, és a vezető miatt mond fel. Ha nálad ez már a belépés pillanatában látszik, az régen rossz.
Én amúgy vezető vagyok, az ajánlat elfogadása után én fel szoktam hívni az új kollégát, elmondom neki, hogy örülök, hogy a csapatban köszönthetem, mindannyian várjuk a közös munkát, mentse el a számom, ha bármi kérdése van, hívjon bizalommal. Szóval lehet ezt nagyon másképp is csinálni.
A vezetői hozzáállás lehet a stresszinterjú része is te dinga.
Bocs, ez is a része. Teszt…
Ha mégsem, akkor mondj fel.
Nem tudom, én felálltam stresszinterjún és megköszöntem a lehetőséget. Majd én azt tudom, mivel jár a munka, nincs szükségem dedós játszmákra és arra, hogy valaki eljátssza a szemetet velem szemben. Egyszerűen nem vagyok képes azonosulni egy ilyen cég értékrendjével, emiatt nem is vagyok hajlandó dolgozni ott.
Nem kell mindenhova menni, ahova felvesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!