Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen a tökéletes motivációs...

Milyen a tökéletes motivációs levél?

Figyelt kérdés

Természetesen keresgéltem neten, mielőtt arra szántam magam, hogy kiírom ide. Viszont elég sokféle oldalt találtam, vegyes dolgokkal.. inkább elbizonytalanított a Google, mint segített..

Így inkább itt fordulnék azokhoz, akik esetleg ezzel foglalkoznak vagy sok motivációs levelet adtak már be életük során.

- Miket érdemes/kötelező beleírni és mit kell kihagyni ahhoz, hogy ne legyen unalmas és sablonos?

- Pontosan hogy néz ki formailag?

- Vannak kifejezetten jó mondatok, amiket jó ha beleír az ember?

- Egy pályakezdő, kevés tapasztalattal hogy tud olyat írni, ami megfogja a munkáltatót?

- Akkor is kell/érdemes csatolni jelentkezéskor, ha egyébként csak annyi van feltűntetve, hogy önéletrajzot kérnek?

Kezdő és kissé tanácstalan vagyok.

Köszönöm segítséget! :)

2022. szept. 9. 01:31
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Én nem szoktam motivációs levelet írni, vagy legalábbis nem úgy, ahogy a nagykönyvben benne van. Írok nekik egy e-mailt, ahhoz csatolom az életrajzot, aztán legyenek boldogok vele. Persze az e-mail már egy fél motivációs levél, azzal kezdem, hogy hol találtam rá a hirdetésre, és hogy okos és szép és tapasztalt embert keresnek, na hát ezek pont illenek rám (természetesen a jelzőket átírom a hirdetésben hasonlókhoz).

Aztán a következő bekezdésben megírom nekik, hogy csatolmányban küldöm az önéletrajzomat, ahonnan sokkal többet megtudhatnak rólam.

Ha felkeltettem érdeklődésüket, akkor rendelkezésükre állok egy személyes beszélgetés keretében. Izgatottan várom válaszukat, aláírás.

2022. szept. 9. 06:15
 2/5 anonim ***** válasza:
Mostanság már nem kérnek és nem is igazán foglalkoznak vele .
2022. szept. 9. 06:55
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Ahol kérnek, az egy szar hely lehet (vagy állami), tehát oda nem is jekentkezem.
2022. szept. 9. 08:01
 4/5 anonim ***** válasza:
Olyan, amilyet nem kell megírni. Mégis, mit várnak? Hol vagyunk, az általánosban, hogy a kis világmegváltó terveinket dédelgessük vagy komoly, felkészült szakembert keresnek? Én is komolytalan kategóriába teszem azt a munkáltatót, aki egy ilyet kiír.
2022. dec. 17. 08:55
 5/5 anonim ***** válasza:

A #3-hoz kiegészítés: igen, főként állami, ami pont arról híres, hogy kiírja a szerv a pályázatot, de valójában csak a Margó lányának, a Karcsi fiának az emailjét várják, hogy "szia, Zsófia néni, akkor jöhetek🙂..... hát, most két hétig még nyaralok..."

Ergo teljességgel felesleges ilyen ökörségekkel bajlódni.

2022. dec. 18. 07:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!