Milyen a tökéletes motivációs levél?
Természetesen keresgéltem neten, mielőtt arra szántam magam, hogy kiírom ide. Viszont elég sokféle oldalt találtam, vegyes dolgokkal.. inkább elbizonytalanított a Google, mint segített..
Így inkább itt fordulnék azokhoz, akik esetleg ezzel foglalkoznak vagy sok motivációs levelet adtak már be életük során.
- Miket érdemes/kötelező beleírni és mit kell kihagyni ahhoz, hogy ne legyen unalmas és sablonos?
- Pontosan hogy néz ki formailag?
- Vannak kifejezetten jó mondatok, amiket jó ha beleír az ember?
- Egy pályakezdő, kevés tapasztalattal hogy tud olyat írni, ami megfogja a munkáltatót?
- Akkor is kell/érdemes csatolni jelentkezéskor, ha egyébként csak annyi van feltűntetve, hogy önéletrajzot kérnek?
Kezdő és kissé tanácstalan vagyok.
Köszönöm segítséget! :)
Én nem szoktam motivációs levelet írni, vagy legalábbis nem úgy, ahogy a nagykönyvben benne van. Írok nekik egy e-mailt, ahhoz csatolom az életrajzot, aztán legyenek boldogok vele. Persze az e-mail már egy fél motivációs levél, azzal kezdem, hogy hol találtam rá a hirdetésre, és hogy okos és szép és tapasztalt embert keresnek, na hát ezek pont illenek rám (természetesen a jelzőket átírom a hirdetésben hasonlókhoz).
Aztán a következő bekezdésben megírom nekik, hogy csatolmányban küldöm az önéletrajzomat, ahonnan sokkal többet megtudhatnak rólam.
Ha felkeltettem érdeklődésüket, akkor rendelkezésükre állok egy személyes beszélgetés keretében. Izgatottan várom válaszukat, aláírás.
A #3-hoz kiegészítés: igen, főként állami, ami pont arról híres, hogy kiírja a szerv a pályázatot, de valójában csak a Margó lányának, a Karcsi fiának az emailjét várják, hogy "szia, Zsófia néni, akkor jöhetek🙂..... hát, most két hétig még nyaralok..."
Ergo teljességgel felesleges ilyen ökörségekkel bajlódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!