Honnan tudjam, hogy egy 20.000 fős cégnél kik a HR-esek és melyiküknek kellene címeznem a motivációs levelem?
Motivációs levelet kellene írnom, de a segédlet alapján súlyos hiba a Hölgyem / Uram megszólítás. Elvárják, hogy jósoljam meg, hogy kihez fog kerülni a levelem egy multinál, ahol nincsenek ismerőseim.
(Elnézést azoktól a HR-esektől, akik nem egy levél, hanem a szakmai tudás alapján döntenek emberi sorsokról.)
Esetleg:
Tisztelt HR Munkatárs...
Hogy érzed, hogy súlyos hiba a Hölgyem/Uram? Pont erre találták ki, amikor nem tudod, ki fogja elolvasni a levelet.
Ha megkeresed LinkedIn oldalon a céget, kattints a "people in organization" vagy ilyesmi nevű részre, ott keresd meg a HR-es nevét, de nyilván többen lesznek ekkora cégnél, így szerintem nagyon nem leszel előrébb...
"a segédlet alapján súlyos hiba a Hölgyem / Uram megszólítás"
Itt oldal kiikszel, mennek a pitsába és keresnek maguknak egy idomított majmot. Mondjuk én eleve nem szoktam magyar céghez jelentkezni, mert amekkora patkányok esetleg interjún leba$zok HR micikének egy csicskalángost ha kiidegel, osztrák cégeknél meg eleve "Sehr geehrte Damen und Herren" azaz tisztelt hölgyeim és uraim a bevett megszólítás. Volt olyan ahol meg volt adva, hogy kinek kell címezni a jelentkezést, na ott nem is ő írt vissza és az interjún sem volt ott, úgyhogy mindenkinek megy legközelebb a hölgyemuram.
Ha nem specifikus embernek címezed akkor:
Tisztelt --cégnév-- csapata!
Tisztelt Cím!
HR-t én nem írnám bele mert nem biztos, hogy csak ők olvassák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!