Mit tennétek ha havi fizetés helyett csak egy levelet kapnátok a munkáltatótól amiben a piacot orbánt a világot mindenkit szid a főnök és leírja hogy nem tud fizetést adni? (de ki nme akar rúgni senkit, naná mert akkor fizetnie kéne..)
"Végkielégítés eleve csak 5+ év után jár, "
Nem.ez nem így van.
3 év.
és ez a három év máris lefedi a dolgozói állomány 90%-át.
Ez van.
"nos: fizura nincs pénz, mit gondolsz, mikor és mennyi végkielégítést fogsz te még látni?"
Majd a végrehajtó beszedi.
Másik meg: nincs pénz? Ezt a főnök állítja. és ez a helyzet? Nem tudni, de majd a végrehajtó ezt is megmondja.
végkielégítést sem fog tudni adni, "
erre írtam: végrehajtó. önszántából nem ad, majd bevasalják rajta. Végső eszközként ott a teljes cégfelszámolás, ha a cég fizetésképtelen.
Ez az elmélet. Gyakorlatban én mondjuk testközelből láttam mást, 6 éve várja a delikvens 7 havi bérét, nem tudják bevasalni.
A végkielégítést felejtsd el, kb. bármit csinálhatsz, nem fog kirúgni, pont azért, hogy ne kelljen adni.
Ha a munkáltató nem tartja be a szerződésben vállalt kötelezettségeit (ugye a nem fizetés ennek tipikus esete), és ezért azonnali hatállyal felmondasz, akkor is jár a végkielégítés.
"A korábbi (1992. évi) Mt. hatálya alatt rendkívüli felmondásnak nevezte, a mai törvény (szankciós jellegű) azonnali hatályú felmondásnak hívja azt az megszüntetési módot, amellyel a munkaviszonyban valamelyik fél azért élhet, mert a másik fél valamilyen minősített súlyú kötelezettségszegést követett el, vagy egyébként olyan magatartást tanúsított, amellyel ellehetetlenítette a munkaviszony további fenntartását. Ha ilyen súlyos esetben a munkavállalói azonnali hatályú felmondást közöl, akkor végkielégítésre szintúgy jogosult, mintha (sima, tehát felmondási idővel történő) felmondás címzettje lenne."
ő nem Balázs, ez a munkaügyis troll, a kettő nem ugyanaz
Balázska most az index fórumon _fagyis_ nickkel trollkodik
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!