Most, hogy jelentősen csökkent a fizetések reálértéke, ugyanannyit melóztok a munkahelyeteken?
22: értem és nagyon sajnálom, de ettől még a dolgozó költségei is emelkednek. Pénzért dolgozik az ember, nem szívességből, ha szarabbul jön ki a matek, mint eddig, az érthető módon nem fog tetszeni neki, és nem lesz szívjóságból motivált meg lojális.
23: nyilván ev.-ként is van egy ésszerű határ, nem emelhetek egy évben 5x, és nem is tolhatok le egyszerre 50% emelést, ez egyértelmű. Viszont az a tapasztalatom, hogy alkalmazottként a határon belül is nehezebb mozogni, egész egyszerűen azért, mert a munkáltató a végsőkig húzza az emelést, akkor is, ha az ügyfelek felé ő már emelt árat. Nyilván ez a hiányszakmákban másképp van, de a többi területen sajnos ez megy. Én marketing területen dolgozom, alkalmazott is ott voltam, ott az a jellemző, hogy mindig megy a rinya, hogy milyen nehéz igazán jó szakembert találni, de amikor sikerül, nem becsülik meg, merthogy hány jelentkező lenne a helyére, hagyják elmenni, csak többet ne kelljen fizetni. És van is jelentkező, csak a 90%-a kókler, aztán megy megint a fejvakarás, hogy nincs normális jelölt. Rengeteg ilyet láttam, én is adtam be ezért a felmondásomat, akkor persze ment a levegő után kapkodás, meg a "beszéljük át újra", de akkor sajna már nem érdekelt. Jelenleg meg az van, hogy ha úgy érzem, időszerű, igenis emelek. Ha X ügyfélből emiatt le is morzsolódik 1-2, lesz a helyére másik, de a többség úgyis megadja.
22#
Viszont nem csak most sülyedünk. Már sok-sok éve egyre kevesebbet ér reálértékbe a fizetése az embernek. És ez azért bicskanyitogató...Én emiatt totál megértem 21-est.
Átlag embernek 2 megoldása van. Vagy vált melóhelyet mégha dolgozni kell mint a güzü de megfizetik. Vagy azért vált melóhelyet mert ha ugyan annyi is a lové de kevesebbet kell dolgozni már akkor is megéri melóhelyet váltani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!