Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Most, hogy jelentősen csökkent...

Most, hogy jelentősen csökkent a fizetések reálértéke, ugyanannyit melóztok a munkahelyeteken?

Figyelt kérdés
Akinek nem emelték a fizetését ugyanúgy hajt, ahogy korábban megkövetelték a kevesebb értékű pénzért is?

2022. aug. 31. 10:51
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
78%
Már egy ideje nem vagyok alkalmazott, és pont ezért a hozzáállásért nem: egyre kevesebbet ér a fizud, de a világért nem emelünk egy értelmes összeget, legfeljebb csak ígérgetjük, de azt elvárjuk, hogy ugyanolyan minőségű munkát végezz. Eredmémy: dolgozz ugyanúgy kevesebbért. Hát anyád. Alkalmazottként én ezzel mindig úgy voltam, hogy ha rendesen fizetnek, rendesen dolgozom, ha látom, hogy a munkahely megbecsül, én is odateszem magam. De ha csak fizetGETnek, akkor én is csak dolgozGATok, szóval a kötelező minimumomn túl a kisujjamat se mozdítom meg, és azt is csak addig, amíg nem találtam jobb helyet. Lehet felháborodni, de nem vagyok szeretetszolgálat, pénzből élek, a munkáltató meg nem a barátom, hogy szívességeket tegyek neki. Sajnos elég kevés helyen korrektek ilyen szempontból, ezért vagyok pár éve ev., emelek magamnak, ha úgy érzem.
2022. szept. 1. 09:49
 22/25 anonim ***** válasza:
21-es, oké, ez alapesetben rendben lenne, de azért hozzá kell tenni, most kicsit speckó a helyzet, mert a munkáltatóknak is durván megemelkedtek a költségei.
2022. szept. 1. 09:53
 23/25 anonim ***** válasza:
#21 milyen szempontbol relevans, hogy ev vagy? Ugyanugy a piac araz be, mint egy alkalmazottat. Ha tul sokat emelsz, akkor nem lesz ugyfeled, vagy kevesebb. Alkalmazottkent ugyanigy, ha tul sok emelest kersz, akkor nem fogod megkapni, vagy kevesebbet.
2022. szept. 1. 09:57
 24/25 anonim ***** válasza:

22: értem és nagyon sajnálom, de ettől még a dolgozó költségei is emelkednek. Pénzért dolgozik az ember, nem szívességből, ha szarabbul jön ki a matek, mint eddig, az érthető módon nem fog tetszeni neki, és nem lesz szívjóságból motivált meg lojális.

23: nyilván ev.-ként is van egy ésszerű határ, nem emelhetek egy évben 5x, és nem is tolhatok le egyszerre 50% emelést, ez egyértelmű. Viszont az a tapasztalatom, hogy alkalmazottként a határon belül is nehezebb mozogni, egész egyszerűen azért, mert a munkáltató a végsőkig húzza az emelést, akkor is, ha az ügyfelek felé ő már emelt árat. Nyilván ez a hiányszakmákban másképp van, de a többi területen sajnos ez megy. Én marketing területen dolgozom, alkalmazott is ott voltam, ott az a jellemző, hogy mindig megy a rinya, hogy milyen nehéz igazán jó szakembert találni, de amikor sikerül, nem becsülik meg, merthogy hány jelentkező lenne a helyére, hagyják elmenni, csak többet ne kelljen fizetni. És van is jelentkező, csak a 90%-a kókler, aztán megy megint a fejvakarás, hogy nincs normális jelölt. Rengeteg ilyet láttam, én is adtam be ezért a felmondásomat, akkor persze ment a levegő után kapkodás, meg a "beszéljük át újra", de akkor sajna már nem érdekelt. Jelenleg meg az van, hogy ha úgy érzem, időszerű, igenis emelek. Ha X ügyfélből emiatt le is morzsolódik 1-2, lesz a helyére másik, de a többség úgyis megadja.

2022. szept. 1. 10:39
 25/25 anonim ***** válasza:

22#

Viszont nem csak most sülyedünk. Már sok-sok éve egyre kevesebbet ér reálértékbe a fizetése az embernek. És ez azért bicskanyitogató...Én emiatt totál megértem 21-est.

Átlag embernek 2 megoldása van. Vagy vált melóhelyet mégha dolgozni kell mint a güzü de megfizetik. Vagy azért vált melóhelyet mert ha ugyan annyi is a lové de kevesebbet kell dolgozni már akkor is megéri melóhelyet váltani.

2022. szept. 4. 18:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!