Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Most, hogy jelentősen csökkent...

Most, hogy jelentősen csökkent a fizetések reálértéke, ugyanannyit melóztok a munkahelyeteken?

Figyelt kérdés
Akinek nem emelték a fizetését ugyanúgy hajt, ahogy korábban megkövetelték a kevesebb értékű pénzért is?

2022. aug. 31. 10:51
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
26%
Ha elégedetlen vagyok vele akkor nagyobb árat mondok a megrendelőnek, vagy többet dolgozom. Nem szoktam széthajtani magam már csak elvből sem, de ha muszáj lesz akkor jobban megnyomom. Burkoló.
2022. aug. 31. 13:15
 12/25 anonim ***** válasza:
28%

Nem vagyok munkáltató, de osztom azt a véleményt, hogyha nem vagyok elégedett a béremmel, és nem tudok magasabbat elérni, akkor keresek olyan helyet, ahol többet fizetnek, nem pedig cserébe kevesebbet dolgozom.

A munkáltató nem tehet arról, hogy egekig szöknek az árak. Ha ez lenne egy haszonszerzés céljából létrejött gazdasági társaságnál a mozgatórugó, akkor a dolgozói életszínvonala (vágyálmai) alapján osztogatná a fizetésüket, nem pedig az elvégzett munkájuk alapján.

2022. aug. 31. 14:57
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Nalunk a ceg szerencsere probal kompenzalni, igaz ev elejen csak 10% emelest kaptunk ami a mostani arakhoz kepest vajmi keves. Ezt fel is ismertek es most ideiglenesen mindenkinek megemeltek fizetesaranyosan a beret, igy en most kaptam egy brutto 60 ezres emelest, amivel most nagyjabol annyit keresek mint az inflacio kirobbanasa elott.
2022. aug. 31. 15:08
 14/25 anonim ***** válasza:
70%
Az inflációról nem a cég tehet..
2022. aug. 31. 15:16
 15/25 A kérdező kommentje:

14-es az inflációról a munkavállaló sem tehet.

Látom itt vannak azért olyanok is akiknek a munkáltatójuk év közben is emelte a fizetést, hogy megtartsa azt a reálértéket ami év elején volt.

2022. aug. 31. 15:50
 16/25 anonim ***** válasza:
55%
Tekintve, hogy válság alakul, a többség szerintem inkább meghúzza magát, nem pattog, nehogy a jövő évi leépítéseknél ő legyen az első, aki repül.
2022. aug. 31. 20:36
 17/25 anonim ***** válasza:
75%
Én őszintén mondva ha olyan helyen dolgoznék ahol nem volt legalább két számjegyű emelés idén, min 10 százalék, akkor szépen munka mellett kerestem volna más helyet.
2022. aug. 31. 21:18
 18/25 anonim ***** válasza:

"14-es az inflációról a munkavállaló sem tehet."

Most őszintén kérdező, mit nem értesz?

Egy gazdasági társaság azért jön létre, hogy hasznot/nyereséget termeljen a tulajdonosainak. Ehhez járulnak hozzá a dolgozók, akik a munkájukért cserébe fizetést kapnak. A munkájukért cserébe... Nem azért, mert infláció van.

Nyilván azért, hogy a munkavállalók ne keressenek más munkahelyet, rákényszerül a cég, hogy bért emeljen. De itt sem az infláció az ok, az a dolgozó oldalán jelentkező közvetlen nyomás, hogy ha kevés a fizetés váltson jobban fizető állásra.

Ha nem elégedett a cég a munkáddal, akkor nem fog csak azért emelni, mert Neked magasak a boltban az árak. Azért emelne, hogy megtartson. Már ha tud emelni.

Magyarul lényegtelen, hogy ki tehet az inflációról. Különben egyik fél sem.

2022. szept. 1. 06:40
 19/25 anonim ***** válasza:

Nem tehet a cégem az inflációról, viszont az én munkáltatóm euróban kapja a bevételeit, szóval illendő lenne valamit lépnie. Ezt a lépést meg is tette egyébként, szóval hálás vagyok nekik.

A kérdésre válaszolva: ha túlterhelt a meló, akkor lehet, hogy kicsit lassítanék. Ha megfelelő a terheltség, akkor mindent csinálnék ugyanúgy. Mikor a következő évi béremelésről lesz szó, nagyobb összeget mondok be a főnöknek és ha nem tetszik neki, akkor keresek másik munkahelyet.

2022. szept. 1. 08:28
 20/25 anonim ***** válasza:
Engem rosszul érint az infláció, cég emelt mindenkinek 10 százalékot, de remélem még fognak egyénileg is... Viszont természetesen nem dolgozom szarabbul az infláció miatt. Arról nem a cég tehet.
2022. szept. 1. 08:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!