Most, hogy jelentősen csökkent a fizetések reálértéke, ugyanannyit melóztok a munkahelyeteken?
Nem vagyok munkáltató, de osztom azt a véleményt, hogyha nem vagyok elégedett a béremmel, és nem tudok magasabbat elérni, akkor keresek olyan helyet, ahol többet fizetnek, nem pedig cserébe kevesebbet dolgozom.
A munkáltató nem tehet arról, hogy egekig szöknek az árak. Ha ez lenne egy haszonszerzés céljából létrejött gazdasági társaságnál a mozgatórugó, akkor a dolgozói életszínvonala (vágyálmai) alapján osztogatná a fizetésüket, nem pedig az elvégzett munkájuk alapján.
14-es az inflációról a munkavállaló sem tehet.
Látom itt vannak azért olyanok is akiknek a munkáltatójuk év közben is emelte a fizetést, hogy megtartsa azt a reálértéket ami év elején volt.
"14-es az inflációról a munkavállaló sem tehet."
Most őszintén kérdező, mit nem értesz?
Egy gazdasági társaság azért jön létre, hogy hasznot/nyereséget termeljen a tulajdonosainak. Ehhez járulnak hozzá a dolgozók, akik a munkájukért cserébe fizetést kapnak. A munkájukért cserébe... Nem azért, mert infláció van.
Nyilván azért, hogy a munkavállalók ne keressenek más munkahelyet, rákényszerül a cég, hogy bért emeljen. De itt sem az infláció az ok, az a dolgozó oldalán jelentkező közvetlen nyomás, hogy ha kevés a fizetés váltson jobban fizető állásra.
Ha nem elégedett a cég a munkáddal, akkor nem fog csak azért emelni, mert Neked magasak a boltban az árak. Azért emelne, hogy megtartson. Már ha tud emelni.
Magyarul lényegtelen, hogy ki tehet az inflációról. Különben egyik fél sem.
Nem tehet a cégem az inflációról, viszont az én munkáltatóm euróban kapja a bevételeit, szóval illendő lenne valamit lépnie. Ezt a lépést meg is tette egyébként, szóval hálás vagyok nekik.
A kérdésre válaszolva: ha túlterhelt a meló, akkor lehet, hogy kicsit lassítanék. Ha megfelelő a terheltség, akkor mindent csinálnék ugyanúgy. Mikor a következő évi béremelésről lesz szó, nagyobb összeget mondok be a főnöknek és ha nem tetszik neki, akkor keresek másik munkahelyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!